Racheta a parcurs circa 6.750 km, apoi s-a scufundat în atolul Kwajalein din Pacific, potrivit forţelor aeriene. "Testul demonstrează că forţa de descurajare nucleară a SUA este solidă, flexibilă, pregătită şi bine adaptată pentru a contracara ameninţările secolului XXI şi pentru a ne linişti aliaţii", a precizat într-un comunicat comandamentul forţelor aeriene americane însărcinat cu activitatea de descurajare, Air Force Global Strike Command.
Armata americană a precizat totuşi că acest test "nu este un răspuns sau o reacţie la evenimente mondiale sau la tensiuni regionale".
Coreea de Nord a lansat miercuri ceea ce pare a fi o rachetă balistică mare-sol, a precizat statul-major sud-coreean, la o zi după anunţul organizării, sâmbătă, a unor discuţii de lucru în domeniul nuclear între Phenian şi Washington.
SUA au dedicat ani şi miliarde de dolari dezvoltării de tehnologii pentru a intercepta rachete balistice.
Vezi și: Rusia a testat racheta balistică intercontinentală Topol-M - VIDEO
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News