SUA au sancționat postul rusesc RT pentru amestecul în alegerile prezidențiale. ”Sterilizează spațiul informațional”, se plânge Moscova

Foto: Capitoliul SUA, ocupat de susținătorii lui Trump, pe data de 6 ianuarie 2021
Foto: Capitoliul SUA, ocupat de susținătorii lui Trump, pe data de 6 ianuarie 2021

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a spus că Putin știa despre interferența Rusiei în alegerile din SUA. „Știa despre activitățile RT”, a spus John Kirby.

Statele Unite l-au sancționat miercuri pe redactorul-șef al rețelei ruse de televiziune de stat RT și pe alți nouă persoane pentru ceea ce a spus că sunt încercări de a interveni în alegerile prezidențiale.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că redactorul-șef al RT, Margarita Simonian, și alte nouă persoane care conduc rețeaua au recrutat în secret influenți din rețelele de socializare pentru a influența opinia publică americană și pentru a răspândi mesaje pro-ruse.

FBI a cerut în mod separat permisiunea instanței de a închide 32 de domenii de internet despre care guvernul SUA a spus că au fost implicate în eforturi de „influență străină rău intenționată”, inclusiv încercări de a submina sprijinul public pentru ajutorul acordat de SUA Ucrainei în războiul cu Rusia.

Vestea vine cu puțin timp înainte ca procurorul general Merrick Garland să vorbească la o întâlnire a grupului de lucru pentru amenințarea electorală a Departamentului de Justiție al SUA.

 

Rusia acuză SUA că „sterilizează” spațiul informațional

 

Lisa Monaco, un alt oficial al Departamentului de Justiție, a declarat luna trecută că președintele rus Vladimir Putin și apropiații săi au adoptat tehnici din ce în ce mai sofisticate, vizând grupuri specifice de alegători și cei din state extrem de polarizate.

Deși Moscova a susținut constant că nu a intervenit în alegerile din SUA, evaluările serviciilor de informații americane au arătat că Moscova a încercat să-l ajute pe Trump în 2016 când a învins-o pe democratul Hillary Clinton și în 2020 când a pierdut-o în fața democratului Joe Biden . 

Atacurile Statelor Unite asupra presei ruse se înscriu într-o campanie bine dezvoltată de către serviciile speciale de „sterilizare” a spațiului național de informare de la orice manifestări de disidență, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Este evident că aceste acțiuni bine dezvoltate creează un fundal media pentru implementarea deciziilor adecvate în campanie”, a spus ea reporterilor când a fost solicitată să comenteze asupra sancțiunilor SUA împotriva grupului mass-media rusesc Rossia Segodnia și a afiliaților acestuia - RIA Novosti. RT, TV-Novosti, Ruptly și Sputnik.

Departamentul de Justiție al SUA a avertizat anterior că Rusia rămâne o amenințare pentru alegerile prezidențiale. Oficialii americani au declarat că Rusia nu și-a schimbat preferințele față de alegerile prezidențiale anterioare din SUA, indicând că Moscova îl favorizează pe Trump, relatează Reuters.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel