SUA au lovit cu bombardiere strategice stealth B-2 Spirit instalații subterane de arme ale rebelilor Houthi, un alt braț înarmat al Iranului

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
B-2 Spirit, photo source: U.S. Air Force
B-2 Spirit, photo source: U.S. Air Force

Avioane americane de luptă, inclusiv bombardiere strategice stealth B-2, au lovit depozite subterane ale rebelilor Houthi susținuți de Iran, potrivit unui comunicat oficial emis de CENTCOM pe 16 octombrie.

”Forțele Comandamentului Central al SUA (CENTCOM) au efectuat atacuri aeriene multiple, de precizie, asupra numeroaselor unități de depozitare a armelor (rebelilor – nota autorului) Houthi, susținuți de Iran, în zonele controlate de Houthi din Yemen, care conțineau diverse arme convenționale avansate utilizate pentru a viza nave militare și civile americane și internaționale care navigau apele internaționale din toată Marea Roșie și Golful Aden.

Aceste acțiuni au fost întreprinse pentru a degrada capacitatea Houthi de a-și continua atacurile nesăbuite și ilegale asupra transportului comercial internațional și asupra personalului și navelor americane, ale coaliției și navelor comerciale din Marea Roșie, Strâmtoarea Bab El-Mandeb și Golful Aden și pentru a le degrada capacitatea de a amenința partenerii regionali.

Forțele CENTCOM au vizat instalațiile subterane întărite ale Houthi, care adăpostesc rachete, componente de arme și alte muniții utilizate pentru a viza nave militare și civile din întreaga regiune”, se precizează în comunicatul CENTCOM.

 

La atacuri au participat avioane aparținând Forțelor Aeriene și Navale ale SUA, inclusiv bombardiere stealth B-2

 

2. Foto: Un b... (b_2_spirit_bombardier_us_army_sua_48545900.jpg)

Foto: Un bombardier B-2 Spirit american, pregătindu-se de aterizare. Sursă: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

”Activele US Air Force și US Navy, inclusiv bombardiere stealth B-2 Spirit cu rază lungă de acțiune ale US Air Force, au făcut parte din operație. Utilizarea bombardierului B-2 demonstrează capabilitățile de lovitură globală ale SUA de a atinge acest gen de ținte, atunci când este necesar, oricând și oriunde.

Evaluările noastre de daune de luptă sunt în curs de desfășurare și nu indică victime civile. Vom oferi actualizări pe măsură ce informațiile sunt confirmate”, a mai precizat CENTCOM.

Mesajul privind atacul aerian a fost postat de CENTCOM și pe rețeaua X pe 17 octombrie în jurul orei 6 a.m. 

  
CENTCOM a desfășurat o altă serie de lovituri aeriene în Orientul Mijlociu, în dimineața de 11 octombrie, care au vizat mai multe tabere cunoscute ale ISIS din Siria.

Houthi au mai fost atacați de CENTCOM și pe 4 octombrie, când au fost lovite 15 ținte inclusiv capabilități militare ofensive ale rebelilor susținuți de Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel