SUA au dislocat o nouă dronă MQ-4C Triton în Europa. E a treia astfel de dronă de cercetare dislocată pe bătrânul continent

Ionel Copcea |
Data publicării:
Dronă americană de tip MQ-4C Triton. Photo source: U.S. Navy
Dronă americană de tip MQ-4C Triton. Photo source: U.S. Navy

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe rețelele de socializare, pe 18.07.2024, încă o dronă de cercetare MQ-4C Triton aparținând Forțelor Navale ale SUA a fost adusă din Florida la Baza Aeriană Sigonella din Italia. Ca urmare, numărul de drone de tip acest tip de pe insula italiană Sicilia a crescut la trei.

Cea de-a treia dronă, cu numărul de înregistrare 169602 și indicativul radio VVPE602, a survolat Oceanul Atlantic, a tranzitat Strâmtoarea Gibraltar și a aterizat în Italia, unde se va alătura celorlalte două aparate de zbor fără pilot de acest tip, care sunt pregătite pentru îndeplinirea de misiuni specifice.

2. -imagine fara descriere- (whatsapp-image-2024-07-18-at-19-21-53_97212400.jpeg)

Primele două drone americane MQ-4C Triton au fost redislocate din Florida în Italia, în perioada martie-aprilie 2024. Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare 169659, a sosit la Sigonella pe 30 martie, iar cel cu numărul de înregistrare 169660, pe 19 aprilie.

Până în prezent, cu excepția unui singur zbor realizat pe 14 iunie deasupra apelor neutre ale Mării Negre, dronele americane au îndeplinit misiuni exclusiv în zona Mării Mediterane. Zborurile au vizat îndeosebi zona litoralului Libiei, în special în proximitatea localității Tobruk, dar și estul Mării Mediterane, începând din apropierea coastelor Siriei, unde în portul Tartus se află o grupare navală rusă, și până în zona Libanului și a Fâșiei Gaza.

 

E puțin probabil ca MQ-4C Triton să apară din nou deasupra Mării Negre

 

Trebuie semnalat faptul că activitățile principale au fost desfășurate de prima dronă sosită în Italia, cu numărul de înregistrare 169659. Acest lucru poate însemna că cea de-a doua dronă a fost destinată să asigure capacitatea operațională, în cazul în care prima dronă devine indisponibilă. Probabil că, sosirea celei de-a treia drone va permite conectarea celei de-a doua la activități mai intense de zbor.

În perioada următoare, este puțin probabil ca dronele de cercetare MQ-4C Triton să apară din nou deasupra Mării Negre. Începând din 23 iunie, când o dronă RQ-4B Global Hawk a zburat în regiune și a fost acuzată de reprezentanții militari ruși că a susținut loviturile cu rachete executate de armata ucraineană asupra Sevastopolului, nici aparatele de zbor fără pilot de acest tip nu mai sunt aduse în regiune.

În ultimul timp, acestea tranzitează România și se deplasează în Polonia, de unde monitorizează trupele ruse din regiunea Kaliningrad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel