Deblocarea ajutorului pentru Ucraina înseamnă investiții masive și în industria de apărarea SUA. Una din cele mai rapide creșteri de producție va fi înregistrată de fabricile de muniție, așa cum arăta și DefenseRomania.
„Cu pachetul de legi, care din fericire a trecut, vom fi la 100.000 de obuze vara viitoare (vara anului 2025 - n.r.)”, a spus Mingus la o conferință organizată, în aprilie, de Centrul de Studii Strategice și Internaționale (CSIS). El estimează că asta ar fi de peste trei ori producția lunară actuală de 30.000 de obuze și de șase ori mai mult decât era produsă înainte ca Rusia să atace Ucraina.
Se preconizează că SUA va crește capacitățile de producție în fabricile existente și va construi altele noi în Arkansas, Kansas și Texas. Banii investiți până acum în fabrica din Texas au crescut numărul de proiectile produse cu 83%, a declarat CEO-ul General Dynamics, Phebe Novakovic.
Armata spune că Congresul a dublat fondurile pentru investiții în obuze
Lunile trecute, oficialii Armatei SUA estimau că aducerea producției la nivelul de 100.000 de obuze pe lună depinde de eliberarea celor 3,1 miliarde de dolari care erau incluse în forma inițială de ajutor aprobată de Senat.
Cu toate acestea, se pare că Congresul a dublat cererea de finanțare la 6 miliarde de dolari pentru cumpărarea și producția de proiectile de artilerie de 155 de milimetri, arată Reuters, care citează un oficial al Armatei SUA.
„După calculul meu, vom primi în plus față de ce am cerut inițial, aproximativ 3,1 miliarde de dolari pentru creșterea producției de (obuze) 155 mm. Se pare că am obținut 6 miliarde de dolari. Deci, cred că, acesta este un vot de încredere în timp ce ne îndreptăm către (ținta de producție - n.r.) 100.000 de obuze un lună", explica Doug Bush, șeful structurii de achiziții a Armatei.
Europa riscă să rămână în urmă
Militari francezi care operează sistemele de obuziere autopropulsate Caesar. Exercițiu comun cu Forțele Regale daneze / Sursa: Armée de Terre, facebook
Site-ul Defense One aruncă o privire asupra situației din Europa. Publicația atribuie această diferență de ritm faptului că munițiile europene sunt conduse de companii private, iar guvernele europene nu pot ordona direct producătorilor să crească producția.
Aici vor să lucreze oficialii francezi. Ministrul francez al apărării Sébastien Lecornu declara, luna trecută, că guvernul de la Paris ar putea trece la măsuri mai energice pentru a stimula producția industriei de apărare. Oficialul avertiza că este pregătit să-și folosească puterile pentru a rechiziționa capacități industriale în scopul accelerării producției.
Producătorul francez de praf de pușcă și explozibili Eurenco va crește producția de încărcături de propulsie pentru artilerie la 500.000 de unități pe an.
Guvernul lituanian și Rheinmetall au semnat un acord pentru construirea unei fabrici care să producă muniție de artilerie de 155 mm.
De asemenea, asocierea dintre Romarm și Rheinmetall va ridica pe teritoriul României cea mai mare fabrică de pulberi din Europa de Est. Facilitatea de producție din România a primit aprobare de aproximativ 50 de milioane pentru fabrica de pulberi, urmând ca restul să se facă din finanțare națională.
De asemenea, Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a venit așadar cu ideea în februarie că țările membre ar putea opri temporar exportul de muniție către alte țări decât Ucraina, așa cum a scris euronews.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News