''Ştim cu toţii că regimul lui Bashar al- Assad a folosit în mod repetat arme chimice. Atunci, de ce guvernul sirian nu a fost tras la răspundere?'', a întrebat ea, transmite Agerpres.
''Răspunsul este din păcate simplu. Regimul Assad a încercat să evite să fie tras la răspundere prin obstrucţionarea unor investigaţii independente şi subminarea rolului şi activităţii OIAC (Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice)'', a adăugat ambasadoarea, care a participat la prima sa reuniune a Consiliului de Securitate privind Siria.
''Şi aliaţii regimului, în special Rusia, au încercat, de asemenea, să blocheze toate eforturile pentru a trage la răspundere'' regimul lui Bashar al-Assad, a spus ea.
''Rusia a apărat regimul Assad în pofida atacurilor sale cu arme chimice, a atacat activitatea profesională a OIAC şi a subminat eforturile de a trage la răspundere regimul Assad pentru utilizarea armelor chimice şi numeroase alte atrocităţi'', a insistat diplomata americană.
"La sfatul Rusiei, Siria s-a alăturat OIAC cu bună credinţă şi a scăpat de toate arsenalele sale chimice", a dat asigurări omologul ei Vasili Nebenzia, fapt de care occidentalii se îndoiesc puternic.
Potrivit ONU, care a acuzat în trecut Siria de atacuri chimice, Damascul nu a răspuns încă la cele 19 întrebări adresate în ultimii ani cu privire la instalaţiile care ar fi putut fi utilizate la producerea sau depozitarea de arme chimice.
Susţinând că este în conformitate cu dreptul internaţional, Siria a infirmat toate acuzaţiile făcute de Occident, în frunte cu SUA. ''Siria respinge această linie ostilă şi politizată'', a răspuns joi noul său ambasador la ONU, Bassam al-Sabbagh.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News