Această asistenţă militară, care include în special radare, drone şi mijloace de comunicare securizată, se adaugă celor 125 de milioane de dolari deblocate deja în martie, a menţionat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby, transmite Agerpres.
Cu această a doua tranşă, guvernul Joe Biden a deblocat toate fondurile alocate pentru asistenţa de securitate Ucrainei în bugetul 2021, a precizat Pentagonul într-un comunicat.
Asistenţa este destinată "să ajute forţele ucrainene să păstreze integritatea teritorială a ţării lor şi să îşi amelioreze capacităţile de interoperabilitate" cu sistemele de armament ale NATO, a precizat John Kirby.
Pentagonul "încurajează Ucraina să adopte reforme în conformitate cu principiile şi criteriile NATO pentru a face să avanseze aspiraţiile sale euro-atlantice", a subliniat purtătorul de cuvânt.
Uniunea Europeană şi NATO sprijină Ucraina după anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia şi începutul conflictului din est cu separatiştii proruşi în 2014, dar solicită Kievului să depună mai multe eforturi pentru a duce la îndeplinire reformele politice şi economice esenţiale.
Tensiunile rămân ridicate în estul Ucrainei, unde separatiştii proruşi au acuzat vineri forţele ucrainene de uciderea a cinci luptători rebeli, Kievul raportând la rândul său un soldat ucis într-un bombardament.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News