SUA a efectuat cel mai mare exerciţiu militar cu avione de vânătoare F-35A (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţa aeriană americană a desfăşurat, luni, primul exerciţiu ,,Elephant Walk”, care implică mai multe avioane de luptă F-35A, demonstraţia având scopul de a arăta capabilitatea Statelor Unite de a trimite în misiuni un număr mare de avioane şi de a învinge potenţialii inamici, potrivit Business Insider şi CNN.

Forţa Aeriană americană a lansat luni de la baza Hill, din Utah, 35 de avioane F-35A la intervale de 20 până la 40 de secunde. Cu alte cuvinte, cele 35 de avioane de vânătoare F-35A Lightning II au fost lansat în aproximativ 11 minute.

Youtube video image

Conform declaraţiei Forţei Aeriene, acest tip de operaţiuni prezintă diverse provocări şi permit evaluarea piloţilor, a profesioniştilor din departamentul de întreţinere a avioanelor, precum şi a echipelor de comandă şi control.

Maiorul Caleb Guthman, director adjunct pentru operaţiuni în cadrul Escadrilei de Luptă 34, a afirmat într-o declaraţie: “Suntem pregătiţi să luptăm la noapte. Exerciţiile cu mai multe escadrile de avioane F-35 pot demonstra capabilitatea noastră de a învinge potenţialii adversari oriunde ar putea ajunge aceştia”.

Colonelul Michael Ebner, comandant adjunct al unităţii 388th Fighter Wing, a declarat pentru Standard Examiner că exerciţiul reprezintă un moment istoric pentru programul F-35A, deoarece a inclus cel mai mare număr de avioane de vânătoare Lightning II care pot fi lansate simultan.

Colonelul Michael Ebner a reiterat remarcile Maiorul Caleb Guthman, susţinând că avionul F-35A este un ,,element de intimidare globală” împotriva inamicilor Statelor Unite ale Americii.

Lansat la începutul anilor 1990, F-35 este cel mai scump dintre programele de armament din istoria militară a SUA, cu un cost total estimat la aproape 400 de miliarde de dolari pentru Pentagon, cu un obiectiv de aproape 2.500 de aparate care urmează să fie produse în deceniile următoare.

Costul unitar pe avion, peste 100 de milioane de dolari. Cu tot cu întreţinerea tehnică, costul total al F-35 este estimat la 1.500 miliarde de dolari pe întreaga durată a programului până în 2070.

Susţinătorii săi laudă tehnologia sa stealth, care îi permite să treacă nedetectat de radare, viteza supersonică, agilitatea şi senzorii care oferă pilotului un acces de neegalat la o gamă largă de informaţii.

Dar dezvoltarea acestui aparat a fost marcată de întârzieri de calendar şi depăşiri de buget.

În iunie 2014, întreaga flotă americană de F-35 a fost consemnată la sol la decizia autorităţilor americane cu scopul de a continua o anchetă privind circumstanţele unui misterios incendiu survenit la bordul unuia dintre aparate.

Anul trecut, aproximativ 50 de avioane F-35A ale Forţelor aeriene ale SUA au fost consemnate la sol la baza aeriană din Luke (Arizona, sud) din cauza unei probleme privind oxigenul piloţilor.

În luna septembrie a acestui an, un avion invizibil F-35B s-a prăbuşit în cursul unui exerciţiu în statul Carolina de Sud, fără a face victime. Incidentul a determinat Pentagonul să dispună reţinerea la sol atuturor avioanelor F-35 pentru a permite inspectarea conductelor de carburant.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel