Su-35 vs. o dronă MQ-9 Reaper. Un general rus se plânge că Rusia e „hărțuită” de americani, din Marea Neagră până în Siria

Ionel Copcea |
Data publicării:
Imagini din timpul manevrelor de antrenament a avioanelor ruse Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Imagini din timpul manevrelor de antrenament a avioanelor ruse Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Adjunctul Centrului rus pentru reconcilierea părților aflate în conflict din Siria, general maior Yuri Popov, a declarat că, pe 29.06.2024, deasupra provinciei Homs, a avut loc un nou incident aerian, în timpul căruia o dronă americană de cercetare strategică MQ-9 Reaper s-ar fi apropiat în mod periculos de un avion de vânătoare rusesc. E vorba de un Su-35 al cărui pilot a trebuit să efectueze o manevră de evitare a coliziunii.

Potrivit informațiilor date de ruși, sâmbătă, 29 iunie, o dronă a coaliției americane, aflată în spațiul aerian sirian, s-a apropiat periculos de un avion de luptă rusesc de tip Su-35S, care îndeplinea o misiune de patrulare. Pilotul rus a efectuat o manevră de evitare a aparatului de zbor fără pilot, prevenind astfel o coliziune. Cel puțin aceasta este versiunea rusă.

Incidentul a avut loc la o altitudine de aproximativ 8.500 de metri.

“Pe 19 iunie, între orele 11:00 și 11:05, desupra satului Es-Sukhneh din provincia Homs, la altitudini cuprinse între 7.500 și 8.500 de metri, a avut loc din nou o apropiere periculoasă între un vehicul aerian fără pilot MQ-9 Reaper al coaliției americane și o aeronavă Su-35S a Forțelor Aerocosmice ruse, care efectua un zbor programat în spațiul aerian sirian”, a precizat generalul Popov.

După cum a menționat acesta, ar fi al doilea incident de acest fel produs în ultimele zile. Astfel, în ultima perioadă, avioanele rusești și dronele americane “se ciocnesc” din ce în ce mai des pe cerul Siriei.

Partea rusă susține că forțele coaliției americane se află „ilegal” în Siria și, prin urmare, toate zborurile avioanelor și dronelor acesteia se desfășoară cu încălcarea legislației internaționale. În schimb, avioanele de vânătoare rusești, aflate „legal” pe teritoriul sirian, efectuează în mod curent zboruri programate în spațiul aerian al Siriei.

Până în prezent nu există o poziție a U.S. Air Force, dar de-a lungul timpului au existat mai multe incidente aeriene iar pe imaginile difuzate de americani se putea observa cum piloții ruși erau cei care provocau.

 

Din Marea Neagră până în Siria. Rusia amenință că un război major împotriva NATO va începe din Marea Neagră

 

2. -imagine fara descriere- (su_35_marea_mediterana_36300100.jpg)

Comentariul autorului: Mai multe incidente aeriene deasupra Siriei au avut loc în iunie. Prima întâlnire aeriană pe cerul Siriei a avut loc, pe 21 iunie, între o dronă americană MQ-9 Reaper și un avion rusesc de vânătoare Su-35S. De asemenea, un incident similar s-a produs pe 25 iunie, când o dronă americană MQ-9 Reaper s-ar fi apropiat periculos de un avion rusesc de vânătoare și bombardament Su-34.

Probabil că, dacă părțile vor continua în acest fel, este doar o chestiune de timp până când o coliziune reală va avea loc între mijloacele aeriene americane și rusești.

Trebuie precizat faptul că o evoluție similară ale loc și în zona Mării Negre, unde avioanele de vânătoare rusești amenință dronele americane de cercetare de tip RQ-4B Global Hawk, pe care le acuză de activități ostile, în sprijinul armatei ucrainene.

CITEȘTE ȘI: Rusia amenință că un război major împotriva NATO va începe din Marea Neagră. Dronele SUA care ajută Ucraina să „țintească” ar putea fi doborâte, spun rușii

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel