Strategia NATO pentru Ucraina: Avem angajamente foarte ambițioase pe care ni le asumăm ca Alianță

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto: The General Staff of the Armed Forces of Ukraine.
Sursa foto: The General Staff of the Armed Forces of Ukraine.

Strategia NATO pentru Ucraina, în cadrul căreia statele membre acționează atât individual, cât și colectiv, dă rezultate eficiente și dă speranța că "Ucraina poate respinge agresiunea rusă". Acest lucru a fost declarat la 18 iunie de secretarul de stat american Anthony Blinken în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o întâlnire avută la Washington.

,,Mergând mai departe, vrem să ne asigurăm că Ucraina reușește, că se menține pe cont propriu din punct de vedere militar, economic, democratic. Și asta este exact ceea ce îi facilităm Ucrainei să facă... Așa că deciziile care vor fi luate la summit vor contribui la aceste eforturi", a declarat Blinken.

El a adăugat că mai multe despre pașii concreți pentru a sprijini în continuare Ucraina "vor fi spuse în câteva săptămâni" în timpul summitului NATO de la Washington.

,,Avem angajamente foarte ambițioase pe care ni le asumăm ca Alianță. Ne demonstrăm sprijinul nostru continuu pentru Ucraina și creăm o punte puternică pentru aderarea Ucrainei la Alianță. Înființăm un Comandament NATO la Wiesbaden, coordonând instruirea, asistența de securitate, echipamentele, transportul, repararea și întreținerea acestora", a spus Blinken.

El a subliniat că, în prezent, NATO își consolidează "descurajarea și apărarea colectivă" și pune în aplicare "cele mai solide planuri de apărare și descurajare de la sfârșitul Războiului Rece" pentru a face față provocării pe termen lung reprezentate de Rusia.

,,Ne dezvoltăm bazele industriale de apărare pentru a ne asigura că toate țările noastre pot produce în mod eficient ceea ce avem nevoie pentru apărare. Și cel mai important... ne consolidăm împărțirea sarcinilor pentru a ne asigura că fiecare aliat suportă povara apărării noastre colective", a subliniat secretarul de stat american.

La rândul său, Jens Stoltenberg a precizat că "multe rezultate practice privind Ucraina sunt discutate înaintea viitorului summit NATO".

,,Am fost cu toții de acord cu privire la planul NATO de formare și asistență pentru Ucraina în domeniul securității. Am văzut noi declarații, și mă aștept la mai multe declarații, cu privire la mai mult sprijin militar pentru Ucraina", a spus Stoltenberg.

 

Războiul purtat de Rusia în Ucraina este susținut de China, Coreea de Nord și Iran

 

De asemenea, el și-a exprimat încrederea că, în timpul summitului, "vom vorbi și despre faptul că Ucraina va deveni membră a Alianței".

,,Formularea exactă - asupra a ceea ce vom conveni - este discutată între aliați, dar sunt încrezător că vom ajunge la un bun acord asupra unei soluții până la viitorul summit", a adăugat Stoltenberg.

De asemenea, el a precizat că se așteaptă ca la summitul NATO din iulie de la Washington, "aliații europeni și Canada să vină cu mai mult sprijin financiar și militar" și că liderii aliați vor fi de acord ca NATO "să preia conducerea în coordonarea asistenței de securitate și a instruirii pentru Ucraina, reducând povara asupra Statelor Unite".

Stoltenberg a subliniat că războiul purtat de Rusia în este susținut de China, Coreea de Nord și Iran, care doresc să vadă "prăbușirea Statelor Unite și a NATO".

"Dacă vor reuși în Ucraina, ne va face mai vulnerabili și lumea mai periculoasă.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel