Statele Unite vor un nou sistem de apărare capabil să intercepteze rachete hipersonice. Pentagonul a încheiat un contract cu companiile Raytheon, Lockheed Martin și Northrop Grumman

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Agenția SUA de Apărare Antirachetă (MDA) a ales companiile Lockheed Martin, Northrop Grumman și Raytheon Missiles and Defense pentru a proiecta Glide Phase Interceptor (GPI) – rachete interceptoare – pentru ca SUA să se poată apăra împotriva unui atac cu
Agenția SUA de Apărare Antirachetă (MDA) a ales companiile Lockheed Martin, Northrop Grumman și Raytheon Missiles and Defense pentru a proiecta Glide Phase Interceptor (GPI) – rachete interceptoare – pentru ca SUA să se poată apăra împotriva unui atac cu rachete hipersonice.

Cele mai importante companii americane din industria de apărare - Raytheon, Lockheed Martin și Northrop Grumman - au primit contracte pentru dezvoltarea de noi rachete interceptoare, menite să protejeze teritoriul Statele Unite de atacuri hipersonice, a anunțat vineri Pentagonul.

Agenția SUA de Apărare Antirachetă (MDA) a ales companiile Lockheed Martin, Northrop Grumman și Raytheon Missiles and Defense pentru a proiecta Glide Phase Interceptor (GPI) – rachete interceptoare – pentru că SUA să se poată apăra împotriva unui atac cu rachete hipersonice.

Noile rachete interceptoare sunt menite să contracareze o armă hipersonică, o provocare destul de mare deoarece rachetele hipersonice, la fel ca rachetele tradiţionale pot zbura de cel puţin cinci ori mai repede decât viteza sunetului sau la Mach 5. Dar ele sunt mai manevrabile decât rachetele balistice şi pot evolua la altitudine joasă, ceea ce le face mai dificil de detectat.

Noile rachete interceptoare vor fi proiectate pentru a putea fi instalate pe actuale navele Marinei SUA care dispun şi de sisteme antibalistice Aegis, precizează Defense News.

Cele trei contracte, în valoare combinată de peste 60 milioane de dolari, au fost încheiate pentru dezvoltarea unor rachete interceptoare, a precizat Pentagonul.

 

Toate cele trei companii au experiență în dezvoltarea de arme hipersonice

 

Atât Lockheed Martin, cât și Raytheon dezvoltă rachete hipersonice, ca parte a programului Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) condus de Air Force și DARPA.

Northrop Grumman a început să lucreze la proiectarea de rachete hipersonice în anul 2019, când Pentagonul a început să acorde o atenţie deosebită pentru dezvoltarea capabilităţilor sale militare, în materie de arme hipersonice.

Tot în anul 2019, Lockheed Martin a pus bazele unui centru de cercetare în Alabama în același an, orientată spre dezvoltarea, testarea și producerea de arme hipersonice.

SUA au testat în octombrie cu succes tehnologia rachetelor hipersonice, utilizată deja de Rusia şi de China.

Pentagonul a confirmat recent că China a testat în august o rachetă hipersonică cu încărcătură nucleară, dificil de contracarat şi că Beijingul dezvoltă acest arsenal mult mai repede decât se prevedea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel