Statele Unite sunt preocupate de măsurile de protecție antidronă pentru avioanele U.S. Air Force: Cele mai vulnerabile sunt bazele aeriene din Orientul Mijlociu

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Avion F-15. Sursa: U.S. Air Force.
Avion F-15. Sursa: U.S. Air Force.

Forțele Aeriene ale SUA americane au început să instaleze echipamente speciale anti-drone pentru a proteja aviația de luptă. Acest lucru a fost confirmat de publicaţia The WarZone. Adăposturile antidronă adecvate au fost reperate la Baza Aeriană Seymour Johnson din Carolina de Nord. Potrivit informațiilor oficiale oferite de U.S. Air Force, astfel de adăposturi ar trebui să asigure o desfășurare operațională adecvată pentru protejarea aeronavelor.

"Cerința: Construirea unei protecții pasive care să împiedice un sistem de tip UAS (unmanned aerial systems) din categoria 1 sau 2 de a intra în contact fizic cu un F-15E Strike Eagle, folosind elemente din comerț", se arată în declarație.

Armata americană împarte sistemele de aeronave fără pilot la bord în cinci grupe, în funcție de greutatea maximă, altitudinea de operare și viteza lor maximă.

În ceea ce privește adăpostul, din punct de vedere structural, acesta ar trebui să fie format din materiale ușoare, care pot fi, de asemenea, manipulate cu ușurință de mai mulți militari.

În prezent, Statele Unite nu acordă suficientă atenție protejării aeronavelor de dronele care pot provoca daune uriașe, în special la bazele aeriene din Orientul Mijlociu.

În prezent, adăposturile antidronă, la cererea Forțelor Aeriene americane, ar trebui să asigure protecția avioanelor împotriva dronelor care cântăresc 25 de kilograme și care, la o viteză de 200 km/h, pot lovi puternic aceste adăposturi.

În prezent nu se știe dacă forțele aeriene s-au confruntat cu situații în care avioanele sale ar putea fi ținta unor drone de mici dimensiuni, dar, după cum notează armata, acest lucru este în general posibil la bazele aeriene din Orientul Mijlociu și Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel