Statele Unite se pregătesc în Cipru pentru un posibil război în Orientul Mijlociu

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Trupe ale U.S. Army, antrenament militar alături de trupele cipriote în timpul exercițiului ''Silver Falcon 23'' din Republica Cipru, 2023. Sursa foto: U.S. Army.
Trupe ale U.S. Army, antrenament militar alături de trupele cipriote în timpul exercițiului ''Silver Falcon 23'' din Republica Cipru, 2023. Sursa foto: U.S. Army.

Statele Unite lucrează la extinderea alianței militare al cărei rol este să protejeze Israelul de eventuale reacții din partea "Axei Rezistenței" – iar activitatea principală este în Cipru, se arată într-un raport publicat pe 9 august în ziarul libanez Al-Akhbar și preluat de site-ul israelian i24news.

Cotidianul a susțínut că Statele Unite au trecut de la mobilizarea unităților militare la "identificarea faptelor pe teren" - ceea ce transformă unele țări din regiune, în special Iordania, Cipru și Grecia, în "platforme pentru interceptarea amenințărilor din partea Iranului și a aliaților săi împotriva Israelului".

Potrivit raportului, o mare delegație militară americană a sosit în Cipru în ultimele zile și a avut întâlniri urgente cu înalți oficiali ai Ministerului Apărării și ai Serviciului Cipriot de Informații.

Campania a fost însoțită de o forță logistică, militară și de securitate care a adus cu ea o mulțime de echipamente, arme și sisteme avansate de apărare antiaeriană, pe lângă elicoptere care au fost transportate rapid.

Oficialii ciprioți au afirmat că "nu au văzut niciodată astfel de cantități și acest tip de arme".Înalți oficiali ai armatei cipriote au recunoscut că americanii i-au informat că scopul acestei cantități mari de arme este legat de tensiunile regionale.

În plus, oficialii ciprioți au recunoscut și că britanicii își vor consolida bazele pe insulă și au transferat experți și echipamente legate de sistemele de apărare antiaeriană, iar armata americană ar fi vizitat, de asemenea, insula pentru a începe exerciții comune cu forțele cipriote pe uscat și pe mare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel