Raportul a fost publicat pe 30 septembrie de către Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii a Departamentului Apărării al SUA (DSCA), care a fost trimisă Congresului. Notificarea unei potențiale vânzări este cerută de legislația SUA și nu înseamnă că vânzarea a avut loc deja.
După cum precizează Defense News, aceste contracte nu sunt semnate, deoarece Elveția nu a decis dacă va cumpăra F-35 de la Lockheed Martin sau F / A-18 de Boeing. Mai degrabă, anunțul este o procedură birocratică a Statelor Unite și a DSCA pentru a se asigura că, în cazul în care avioanele vor fi selectate, nu vor exista întârzieri.
Astfel, DSCA a aprobat solicitarea pentru 36 de avioane Super Hornet F / A-18E și 4 avioane Super Hornet F / A-18F. Pe lângă avioane, contractul mai cuprinde vânzarea mai multor timpuri de sisteme de arme, rachete şi bombe pentru acestea (44 tunuri M61A2 "Vulcan" cal. 20-mm, 40 de rachete AIM-9X Block ÎI Sidewinder, 12 bombe MK-82 500LB, 12 bombe GBU-53 / BII), precum și radare, muniție inertă, simulatoare, alte echipamente diverse și servicii conexe, toate acestea pentru suma de 7.452 miliarde de dolari.
Cea de-a doua notificare DSCA se referă la aprobarea unei cereri pentru 40 de avioane F-35 A Joint Strike Fighters cu decolare și aterizare normală (CTOL); 46 de motoare Pratt & Whitney F-135, 50 de rachete AIM-9X Block II, bombe MK-82 500LB, GBU-53 / B ÎI (SDB ÎI), precum și alte echipamente și servicii conexe pentru un total de 6,58 miliarde de dolari.
Potrivit Reuters, guvernul elvețian intenționează să decidă anul viitor daca cumpara avioane Eurofighter de la Airbus, Rafale de la Dassault din Franța, F / A-18 Super Hornet al Boeing sau Lockheed Martin F35-A.
A treia notificare prin care se aprobă vânzarea a cinci baterii de sisteme de apărare aeriană și antirachetă Patriot Configuration 3 +, inclusiv 5 kituri radar AN / MPQ-65; 5 stații de control AN / MSQ-132; 17 lansatoare M903; până la 70 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Ensilenced Tactic (GEM-T); 5 generatoare electrice (PPE) III, precum și alte echipamente și servicii conexe, însumând 2,2 miliarde de dolari.
Elveția, referendumul pentru avioane de luptă
Recent, elvețienii au fost chemați și la urne pentru a răspunde în cadrul unui referendum la mai multe probleme naționale. Printre cele mai interesante teme s-au numărat încetarea liberei circulaţii a muncitorilor între Elveţia şi ţările membre ale Uniunii Europene, dar și aprobarea achiziționării de noi avioane de vânătoare. Din acest punct de vedere, Elveția este singura țară din lume unde cetățenii decid strategia armatei.
Elveția intenționează să își înlocuiască aeronavele F-5 și F/A-18 până în 2030.
Ultima tentativă a Bernei de a achiziționa avioane de vânătoare care a picat la referendum în 2014, în urmă cu șase ani. Dacă în 1993 elvețienii au acceptat achiziționarea aeronavelor americane F/A-18, în 2014 aceștia au respins achiziționarea avioanelor Gripen. Referendumul a fost câștigat de cei care s-au opus, cu un procent de 53.4%. Specialiștii au considerat atunci că referendumul a fost respins și din cauza faptului că era specificat tipul aeronavei care urma să fie achiziționată.
De această dată elvețienii au fost întrebați doar dacă doresc ca Armata să achiziționeze noi avioane de luptă, urmând ca specialiștii să decidă ce aeronave vor fi achiziționate.
Patru pe un loc. Elveția va alege din patru tipuri de avioane
Viola Amherd (ministrul Apărării din Elveția) a salutat victoria referendumului și a anunțat care e următorul pas: Elveția sa alege dintre patru aeronave.
Potrivit sursei citate, Elveția va alege dintre: F-35 al Lockheed Martin, F/A-18 Super Hornet dezvoltat de Boeing, Rafale al Dassault Aviation și Eurofighter Typhoon - Airbus.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News