Houthi nu au lovit portavionul american USS Dwight Eisenhower. SUA au anunțat distrugerea mai multor drone în Marea Roșie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Portavionul USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) / Carrier Strike Group Two
Portavionul USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) / Carrier Strike Group Two

Comandamentul Central al SUA a raportat distrugerea cu succes a trei nave de suprafață fără echipaj (USV) ale rebelilor Houthi în Marea Roșie. "S-a stabilit că aceste sisteme reprezintă o amenințare iminentă la adresa forțelor coaliției SUA și a navelor comerciale din regiune", a declarat comandamentul într-o postare pe social media.

Rebelii Houthi, susținuți de Iran, au lansat trei rachete balistice anti-navă (ASBM) dintr-o regiune a Yemenului aflată sub controlul lor, dar nu au fost raportate pagube semnificative la navele SUA, ale coaliției sau comerciale, se arată în comunicat.

,,Houthi susțin că acționează în numele palestinienilor din Gaza, dar amenință și iau viețile civililor nevinovați care nu au nimic de-a face cu conflictul din Gaza", a mai precizat Comandamentul Central al SUA.

Comandamentul american a respins, de asemenea, ca "categoric false" afirmațiile Houthi privind un atac reușit asupra USS Dwight Eisenhower.

Grupul naval al portavionului american USS Dwight Eisenhower a părăsit sâmbătă regiunea, punând capăt desfășurării sale de șapte luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder. După o scurtă ședere în regiunea de responsabilitate a Comandamentului european al SUA, grupul naval de lupta se va întoarce în Statele Unite.

USS Theodore Roosevelt, care participă în prezent la antrenamente în regiunea Indo-Pacific, va ajunge în regiune.

Houthi au intensificat recent atacurile asupra navelor comerciale din regiune. Săptămâna trecută, nava grecească Tutor s-a scufundat din cauza unui atac efectuat de rebelii houthi, ucigând un marinar. Sâmbătă, o altă navă comercială a fost atacată în Golful Aden. Potrivit Centrului comun de informare maritimă, echipajul și nava nu au fost afectate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel