Stare de urgență în regiunea Voronej, de pe teritoriul Rusiei: Dronele ucrainene au lovit un depozit de muniție

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile ruse au declarat duminică stare de urgență într-o zonă a regiunii Voronej, unde au spus că resturi de la dronele ucrainene doborâte au lovit un depozit care a luat foc a detonat.

În localitatea rusă Sergeyevka, districtul Podgorensky din regiunea Voronej, în urma unui atac cu drone din dimineața zilei de 7 iulie, un depozit de muniții a luat foc, iar proiectilele au început să explodeze.

Incidentul a fost mediatizat pe Telegram de guvernatorul regiunii, Alexander Gusev. Potrivit acestuia, sistemele rusești de apărare antiaeriană au distrus mai multe drone, dar „când rămășițele acestora au căzut, într-unul dintre depozite a izbucnit un incendiu”.

Potrivit agenției Interfax, muniția continua să explodeze la zeci de minute după atac.

În sat a fost declarată „stare de urgență”, drumul a fost închis, iar locuitorii sunt pregătiți pentru evacuarea cu autobuzul în puncte de cazare temporare, a informat Gusev.

„În urma uneia dintre explozii, o clădire de locuințe a luat foc”, a mai scris acesta, precizând că incendiul a fost stins și nu au fost înregistrate victime.

Se cunoaște că în localitatea Sergeyevka din districtul Podgorensky se află un depozit de muniție pe care forțele ruse îl folosesc pentru atacuri asupra Ucrainei. Videoclipurile de la fața locului publicate pe rețelele de socializare arată o coloană de fum și explozii.

În unele imagini se observă chiar prezența de tehnică militară rusească în apropierea zonei incendiului.

Un reprezentant al Ministerului de Interne ucrainean a calificat drept „rușinoasă” reacția autorităților ruse față de situația generată de atac.

„Canalele locale Telegram sunt revoltate că autoritățile nu se grăbesc să informeze oamenii despre amploarea reală a amenințării determinate de exploziile de la depozitele de muniții”, a scris Anton Gerașcenko, consilier independent al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, pe Telegram.

El a numit drept „rușinoasă” definiția „detonării dispozitivelor explozive” folosită de autoritățile regionale ruse, citând o înregistrare a unui abonat Telegram care susține că o dronă „a zburat direct la țintă”.

Raportul de dimineață al Ministerului rus al Apărării nu menționează atacul cu drone asupra regiunii Voronej, precizându-se doar că o dronă a fost doborâtă peste deasupra regiunii învecinate Belgorod.

Ziarul Ukrainska Pravda a relatat ulterior că dronele armatei ucrainene au atacat depozitul de muniții, care avea o suprafață de 9 mii de metri pătrați. Înainte de atac, rușii depozitau acolo rachete sol-sol, sol-aer, muniție pentru tancuri, artilerie și arme de calibru mic, pe care ocupanții le transportau apoi pe front.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel