Sprijinul militar al SUA către Israel este de-a dreptul impresionant: 50.000 de tone de echipament militar american au fost livrat cu 500 de avioane cargo

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Armata israeliană, foto IDF, facebook
Armata israeliană, foto IDF, facebook

Un comunicat emis de Ministerul Securității israelian pe 26 august informează că, de la începutul războiului din Gaza și până în prezent, 50.000 de tone de echipament militar american au sosit în Israel, transportate cu 500 de avioane cargo și 107 nave. Echipamentele au inclus vehicule blindate, rachete și proiectile, munitii, echipament individual de protecție, echipamente medicale și altele, și constituie "un pilon major în îmbunătățirea performanței continue a armatei israeliene în vederea atingerii obiectivelor războiului actual și viitor".

În plus, la mijlocul acestei luni, Departamentul de Apărare al SUA (Pentagonul) a aprobat o nouă vânzare de armament către Israel, ca parte a unui acord în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, care include avioane de luptă F-15, rachete aer-aer, vehicule blindate, obuze și multe alte echipamente auxiliare.

Mai concret, guvernul Israelului a solicitat să cumpere pentru componenta aeriană până la 50 de avioane de luptă multirol F-15IA noi, precum și kituri de modificare Mid-Life Update pentru cele 25 de avioane de luptă multirol F-15I existente; 120 de motoare F110-GE-129; 90 de procesoare Advanced Display Core Processors II; 75 de radare cu scanare electronică activă (AESA) tip APG-82(V)1; 50 de poduri de navigație AN/AAQ-13 LANTIRN cu containere; 320 lansatoare de rachete aer-aer cu rază medie LAU-128; 25 de tunuri M61A Vulcan și 180 de dispozitive GPS/Sisteme de navigație inerțială cu M-Code.

Sunt incluse, de asemenea, echipamente de sprijin și suport pentru aeronave și muniții; echipamente de comunicații securizate, navigație de precizie și dispozitive criptografice; dezvoltare, livrare și asistență software clasificat; piese de schimb, consumabile, accesorii și suport pentru reparații, întreținere și asistență pentru întreținere etc. Costul total estimat este de 18,82 miliarde de dolari, iar livrările sunt estimate să înceapă în 2029.

În ceea ce privește componenta terestră, acordul prevede achiziționarea de obuze de artilerie de 120 mm în valoare de 774,1 milioane de dolari și rachete aer-aer cu rază medie de acțiune în valoare de 102,5 milioane de dolari. Acordul include și vehicule tactice M1148A1B2 modificate, pentru 583,1 milioane de dolari.

Se estimează că livrarea vehiculelor și bombelor va avea loc în următorii doi până la cinci ani, deoarece majoritatea costurilor totale ale tranzacției vor fi plătite din fondurile de ajutor americane către Israel.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel