Incidentul a avut loc la începutul acestui an, însă despre el s-a aflat abia acum. Cei doi ruși aveau asupra lor tehnică ce permite spargerea serverelor. Laboratorul din Spitz a fost de supus unor atacuri cibernetice.
La momentul arestării, cei doi ruşi aveau asupra lor mai multe echipamente care l-ar fi putut permite să pătrundă în reţeaua de calculatoare a laboratorului, potrivit unor surse locale citate de cotidianul olandez NRC Handelsblad, spune DPA
Serviciul Federal de Informaţii din Elveţia a precizat că "are cunoştinţă de cazul spionilor ruşi care au fost descoperiţi şi înlăturaţi de la Haga".
Reținerea celor doi a fost posibilă datorită unei operațiuni speciale, desfășurate de serviciile secrete din Olanda, Elveția și Marea Britanie.
Un purtătoar de cuvânt al Serviciul Federal de Informaţii a declarat că serviciul elveţian de informaţii a cooperat cu partenerii olandezi şi britanici, preciznd că s-a reuşit prevenirea unor "acţiuni ilegale împotriva infrastructurii elveţiene de importanţă critică".
Un purtător de cuvânt al laboratorului chimic din Spitz a refuzat să ofere detalii suplimentare despre incident, dar a ales să confirme că laboratorul a fost ţinta unui atac informatic
"Putem confirma că Laboratorul Spiez a fost ţinta unor atacuri informatice (...) Nu s-au pierdut date", a declarat reprezentantul laboratorului.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News