Soldații ucraineni nu sunt feriți de dronele inamice nici măcar în timpul antrenamentelor din Germania

Militari ucraineni care operează o dronă de tip FPV: Sursa foto: AFU.
Militari ucraineni care operează o dronă de tip FPV: Sursa foto: AFU.

Într-o locație secretă situată în apropierea capitalei Germaniei, sute de militari ucraineni urmează un curs intensiv de șase săptămâni care acoperă elementele de bază ale războiului de tranșee și ale luptei urbane.

În timp ce militarii ucraineni și occidentali participă la antrenamente, drone neidentificate bâzâie în mod regulat deasupra vârfurilor copacilor, scrie Politico.

Posibilele drone spion adaugă o notă de realism exercițiului, susțin oficialii germani. Armata germană spune că folosește evenimentele neașteptate pentru a include în antrenamentul militarilor și lupta împotriva dronelor.

„Presumăm că cel puțin unele dintre aceste drone sunt operate cu intenții ostile. (...) Modul în care rezolvăm problema dronelor este să integrăm dronele inamice în antrenament, spunându-le soldaților să fie atenți la acestea”, declară locotenent-colonelul Roland Bösker, care recunoaște că bruierea dronelor nu este ușoară.

„Este imposibil din punct de vedere tehnic să blocăm toate frecvențele care pot fi folosite pentru a controla dronele”, a spus Bösker. Introducerea tehnologiei de bruiaj electronic ar dezactiva, de asemenea, radiourile folosite pentru a comunica în zona de antrenament.

Deși Bösker nu poate fi sigur că dronele sunt legate de Rusia, există o suspiciune puternică că acestea fac parte din eforturile Moscovei de a destabiliza și demoraliza aliații occidentali care susțin Kievul.

Exercițiile fac parte din Misiunea de sprijin militar a UE în Ucraina (EUMAM Ucraina), înființată în 2022, cu scopul de a antrena 60.000 de soldați ucraineni cu ajutorul instructorilor din 24 de țări până la sfârșitul anului 2022. an. Această fostă bază est-germană este unul dintre cele două centre principale în care sunt antrenați militari ucrianeni. A doua este în Polonia.

 

Toată lumea învață

 

Pregătirea și exercițiile la care participă militarii ucraineni sunt bidirecționale. În timp ce ucrainenii adună cunoștințe de la instructori internaționali, Bundeswehr își dă seama și cum războiul care se desfășoară la 2.000 de kilometri spre est ar trebui să-și schimbe propria abordare a luptei. Așa că învață unul de la altul. De exemplu, armata germană se asigură acum că soldații săi sunt camuflati corespunzător și rămân separați la sol, astfel încât să nu devină o țintă tentantă pentru drone.

Dronele nu sunt noi pentru ucraineni. Dronele ieftine, de unică folosință, care pot transporta camere și câteva kilograme de explozibili, au devenit un element de bază al războiului - folosite de ambele părți pentru a supraveghea câmpul de luptă, a direcționa artileria și tragerea de rachete și pentru a vâna tancuri, camioane și soldați individuali.

Nu există nicio modalitate de a imita condițiile unui adevărat război în Germania de Est, a spus comandantul de pluton ucrainean în vârstă de 30 de ani, în timp ce își urmărea oamenii antrenându-se cum să captureze și să apere un șanț.

În mod normal, asaltarea unei zone urbane ar necesita luni de antrenament, dar speranța este că nivelul ridicat de motivație al ucrainenilor, care se vor confrunta în curând cu adevărate gloanțe, obuze și drone, îi va încuraja să învețe mai repede noțiunile de bază, au spus formatorii.

Din biroul său, colonelul german Niels Janeke a spus că acesta nu este războiul european pentru care se aștepta să se pregătească. „Trebuie să recunosc că sunt un pic un războinic din Războiul Rece”, a spus Janeke, adăugând: „Dar să mă întorc la acest tip de război convențional în Europa – nu mi-aș fi imaginat-o niciodată.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel