Soldații ucraineni folosesc ATV-uri Geon Strike 1000 echipate cu lansatoare de rachete antitanc Stugna-P

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Conform imaginilor publicate pe reţele de socializare, soldații ucraineni folosesc ATV-uri Geon Strike 1000 ca vehicule de luptă antitanc echipate cu un sistem de rachete ghidate Skif (Stugna-P).

Utilizarea vehiculelor de tip All-Terrain (ATV) în misiuni de luptă nu este ceva nouă. De fapt, aceste tipuri de vehicule au fost folosite de armata SUA și de forțele speciale americane în timpul războiului din Afganistan. ATV-ul este foarte popular în rândul unităților Forțelor pentru Operaţii Speciale, deoarece greutatea şi dimensiunile îl fac să fie ideal pentru a fi transportat ușor cu aeronave militare sau elicopter.

Un alt avantaj al vehiculelor de tip ATV este mobilitatea în condiții off-road. Datorită acestui tip de vehicul, soldații se pot deplasa pe distanțe lungi într-un mod mult mai rapid pe teren accidentat.

În acest caz, armata ucraineană a folosit ATV-ul Geon Strike 1000 care este fabricat în China și vândut de compania ucraineană KMS. Designul vehiculului este standard pentru un ATV cu două locuri în față și o zonă de încărcare în spate. Partea superioară a vehiculului este prevăzută cu bare de protecţie.

Folosind ATV-ul echipat cu un sistem de rachete ghidate antitanc, soldații ucraineni pot distruge rapid o țintă pe câmpul de luptă și apoi se pot retrage într-o altă poziție fără posibilitatea de a fi reperați de inamic.

Skif (Stugna-P) este o rachetă ghidată antitanc fabricată în Ucraina, dezvoltată de biroul de proiectare a tehnicii militare „Luch”, un important dezvoltator ucrainean de componente pentru industria de apărare. Racheta Skif este concepută pentru a distruge vehiculele blindate moderne sau tancurile protejate cu blindaj exploziv reactiv (explosive reactive armour – ERA).

Skif (Stugna-P) este echipat cu un sistem de ghidare cu fascicul laser semi-automat fabricat în Ucraina. Sistemul antitanc a fost conceput pentru a distruge tancuri și alte ținte blindate, inclusiv cele echipate cu sistemul activ de protecție. De asemenea, sistemul Stugna-P pot doborî şi elicoptere.

În comparaţie cu sisteme antitanc NLAW şi Javelin, folosite foarte mult în acesta perioada de militarii ucraineni, Stugna-P este mult mai greau de transportat. Cu acesta nu se poate trage de pe urmă şi are nevoie să fie instalat pe un trepied.

Dar, acest lucru nu reprezintă un mare minus, deoarece sistemul are o rază de acțiune de 4.000 de metri și poate pătrunde în armuri cu o grosime de până la 800 de milimetri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel