Soldații ruși vorbesc în mod disprețuitor despre militarii nord-coreeni aduși în sprijin: “Ce naiba ar trebui să facem cu ei”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Getty Images.
Sursa foto: Getty Images.

Într-o  interceptare obținută de Direcția principală de informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al apărării, soldații ruși vorbesc disprețuitor despre militarii nord-coreeni și speculează despre cum vor fi înarmați și cum pot fi comandați aceștia. Acest lucru a fost anunțat sâmbătă, 26 octombrie 2024, de televiziunea americană CNN pe site-ul său. Potrivit părții ucrainene, 12.000 de soldați nord-coreeni au sosit în Rusia, iar Moscova intenționează să înceapă să-i desfășoare pe câmpul de luptă împotriva armatei ucrainene în zilele următoare.

Din înregistrare rezultă faptul că unul dintre soldații ruși descrie cum un coleg de-al său a fost însărcinat să se întâlnească cu nord-coreenii. “Acesta a venit și a spus: ce naiba ar trebui să facem cu ei”, a relatat soldatul rus.

De asemenea, interceptarea arată că soldații ruși s-au referit la nord-coreenii care formează “Batalioanele K” într-un mod vulgar ca fiind “nenorociți de chinezi”.

CNN informează că, potrivit serviciilor de informații militare ucrainene, înregistrarea a fost efectuată săptămâna aceasta de pe canalele criptate rusești. Din material rezultă că pentru fiecare 30 de soldați nord-coreeni, urmează să fie desemnați un interpret și trei ofițeri de rang înalt din Forțele Armate ruse.

Youtube video image

Soldații ruși critică și acest lucru. “Singurul lucru pe care nu-l înțeleg este că pentru fiecare 30 de persoane, ar trebui să fie trei ofițeri de rang înalt. De unde îi vom lua? Va trebui să îi retragem de undeva”, a spus unul dintre ei.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că, potrivit serviciilor de informații, Rusia va începe să desfășoare trupe nord-coreene pe câmpul de luptă începând cu 27 sau 28 octombrie.

GUR a raportat anterior că primele unități nord-coreene antrenate în Rusia au ajuns în regiunea Kursk din vestul țării, unde forțele ucrainene au intrat la începutul lunii august.

Trebuie menționat faptul că, la o conferință de presă după summitul BRICS de la Kazan de joi, președintele rus, Vladimir Putin, nu a negat că trupele nord-coreene se află în Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel