Softurile cu inteligenţă artificială devin de interes pentru Armata SUA: Data Robot poate colecta mai uşor informaţii din social media

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari din cadrul Centrului de Excelență în Domeniul Cibernetic al Armatei SUA, Fort Gordon din Augusta, Georgia. Sursa Foto: U.S. Army.
Militari din cadrul Centrului de Excelență în Domeniul Cibernetic al Armatei SUA, Fort Gordon din Augusta, Georgia. Sursa Foto: U.S. Army.

În timp ce domeniul militar explorează modul în care poate utiliza cel mai bine inteligența artificială pentru a îmbunătăți operațiunile de pe câmpul de luptă, Armata SUA testează modul în care un instrument specific de tip ''social media'' cu inteligență artificială poate ajuta comandanții să ia cele mai bune decizii pe baza unor informații verificate.

Tehnologia, numită ''Data Robot'', a fost una dintre cele 17 tehnologii testate anul acesta în timpul ''Cyber Quest'' - eveniment anual al armatei SUA, organizat la Fort Gordon, în cadrul căruia participanții evaluează cele mai noi tehnologii în raport cu cerințele operaționale în domeniul spațiului cibernetic, al războiului electronic (EW) și al comunicaţiilor.

Sub atentă coordonare a U.S. Army Cyber Center of Excellence, mai mulţi militari au testat luna trecută mai multe tehnologii de la 11 furnizori din diferite industrii, de la război electronic la rețele și cibernetică.

,,Aceasta este oportunitatea noastră de a ne asigura că aceste noi tehnologii vor funcționa cu adevărat atunci când le vom utiliza", a declarat la 28 iulie, generalul-maior Paul Stanton, comandantul U.S. Army Cyber Center of Excellence, potrivit BreakingDefense.

De-a lungul anilor am observat că există o diferență foarte clară între capacitățile care sunt concepute pentru industrie și în scopuri comerciale și capacitățile de care avem nevoie la nivelul U.S. Army. Așadar, indiferent cât de solidă este știința din punct de vedere industrial, academic sau științific, aceasta trebuie adesea modificată pentru a îndeplini unele dintre cerințele fundamentale pe care le avem noi la nivelul armatei", a adăugat Stanton.

 

Tehnologia ar putea ajuta U.S. Army să colecteze mai uşor informațiile din surse deschise

 

,,Data Robot'' a folosit date din surse deschise pentru a detecta boții și algoritmii maliţioşi, a explicat colonelul John Agnello.

Tehnologia ar putea ajuta U.S. Army să colecteze şi să analize mai uşor informațiile din surse deschise, iar pe baza "suprapuneri" un comandant să ia decizii - o capacitate pe care Armata SUA nu o are încă, a adăugat col. Brett Riddle, directorul CYBER BATTLE LAB din cadrul U.S. Army.

În ultimii ani, Armata SUA a încercat să își dea seama cum anume va arăta avantajul informațional pentru comandanții săi și elaborează o doctrină pentru a defini acest concept. În linii mari, există cinci piloni: facilitarea procesului decizional, protejarea informațiilor, informarea și educarea publicului intern, influențarea publicului internațional și desfășurarea războiului informațional, a declarat în 2021 șeful de atunci al Comandamentului Cibernetic al armatei SUA, general-locotenentul Stephen Fogarty, potrivit C4ISRNET.

Se presupune că social media ar juca un rol în cel puțin trei dintre aceste categorii. Agnello a declarat recent că DataRobot a fost ceva ce soldații din Indo-Pacific doresc în mod specific și că tehnologia a fost folosită în timpul exercițiului militar ''Pacific Sentry'' din Hawaii pentru detectarea boților.

,,Deci, ceea ce am cerut de la Data Robot este... puteți să creați această suprapunere de date pentru noi folosind informații din surse deschise?", a spus directorul CYBER BATTLE LAB.

,,Astfel, putem folosi unele sisteme militare pentru a ne ajuta să extragem acele informații din surse deschise și să le furnizăm pe un dispozitiv sau sistem [Command Post Computing Environment]", a mai precizat acesta.

U.S. Army încă lucrează la remedierea unor ''probleme tehnice" pe care le are Data Robot și analizează modul în care sunt stocate datele.

Data Robot a avut nevoie de date de 90 de zile într-un mediu de operare pentru a utiliza toţi algoritmii de inteligență artificială existenți în colectarea fluxurile de informaţii din social media.

"Știți, social media din Indo-Pacific nu arată ca social media din Statele Unite. Apoi, odată antrenat pe o perioadă de 90 de zile, a fost eficient în determinarea tweet-urilor care erau generate de boți", a precizat comandantul U.S. Army Cyber Center of Excellence.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel