Situația nu arată bine pe frontul din Ucraina: Cu rușii la 3 km de Kupiansk, autoritățile au ordonat evacuarea / SUA îl presează pe Zelenski să reducă vârsta de mobilizare

Brigada Mecanizată 93 din Armata Ucrainei
Brigada Mecanizată 93 din Armata Ucrainei

Kupiansk este una dintre cele mai importante bastioane ucrainene încă din 2022.

Rușii înaintează într-un ritm ceva mai rapid în estul Ucrainei, după ce și-au adaptat tacticile. Practic, forțele ruse macină totul în cale cu ajutorul artileriei, bombelor de aviație cu planare (KAB) și recurgând la tactici cvasi-sinucigașe, în care militarii ruși sunt folosiți pe post de carne de tun.

Forțele ruse avansează din ce în ce mai mult în Donețk, una dintre regiunile de est ale Ucrainei și au fost active de luni de zile mai la nord în regiunea Harkiv, concentrându-se pe Kupiansk.

Autoritățile din regiunea Harkov au ordonat joi evacuarea obligatorie a tuturor civililor din Kupiansk, în partea de est a regiunii. Familiile cu copii au trebuit să părăsească acest oraș înainte. Potrivit unor informații de pe rețelele de socializare, rușii se află la trei kilometri de oraș.

Trupele ruse au capturat Kupiansk în primele zile ale invaziei din februarie 2022, dar trupele ucrainene i-au împins de acolo în timpul unei contraofensive de mare succes, din septembrie 2022, dar rușii atacă constant orașul.

Kupiansk este situat pe râul Oskil. Există aproximativ 4.000 de oameni pe malul său de est și aproximativ 3.000 pe malul de vest. În ultima lună, 234 de familii cu copii au părăsit aceste locuri, acum din cauza înrăutățirii situației, evacuarea obligatorie se aplică tuturor civililor.

 

„Au mai rămas 35 de copii de evacuat din Kupiansk”

 

Oleh Sinehubov, șeful administrației militare a regiunii Harkov, a spus că situația din jurul Kupiansk este cea mai proastă din întreaga regiune în aceste zile. Rușii escaladează situația de luptă către oraș, după ce au efectuat 26 de atacuri în ultima zi, a informat Ukrainska Pravda. Potrivit lui Syněhubov, forțele de apărare au oprit până acum toate atacurile inamice.

Dar autoritățile nu mai pot garanta că oamenii vor primi energie electrică, apă sau ajutor umanitar. Din cauza bombardamentelor rusești constante, echipele de reparații nu pot lucra.

Ordinul de evacuare obligatoriu se aplică și altor trei municipalități din vecinătatea Kupiansk, lângă care trece linia frontului: Kindrashivka, Kurylivka, Petropavlivka, precum și din satul Borovsk din districtul Izium, a spus Synehubov.

 

SUA îl presează pe Zelenski să reducă vârsta de mobilizare 

Politicienii americani, atât din rândul democraților, cât și al republicanilor, fac presiuni asupra lui Volodimir Zelenski pentru a introduce mobilizarea tinerilor sub 25 de ani, dar președintele ucrainean rezistă până acum acestor solicitări.

Informația a fost confirmată de Serhiy Leshchenko, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei.

Argumentul american este legat de exemplul istoric al recrutării militare americane în timpul războiului din Vietnam.

Politicienii americani subliniază că în momentul în care SUA au fost implicate în războiul din Vietnam, tineri de 19 ani erau recrutați. Prin urmare, ei sugerează acum că, pe lângă armele occidentale, Ucraina are nevoie de o mobilizare mai largă pentru a-și consolida apărarea în războiul împotriva Rusiei. Cu toate acestea, potrivit lui Lesshchenko, președintele Zelenski rezistă cu succes acestor presiuni și continuă să convingă politicienii americani că este posibil să se continue războiul fără a scădea vârsta obligatorie de recrutare.

Ucraina se confruntă în prezent cu provocări majore din cauza nevoii tot mai mari de forțe militare în războiul cu Rusia, iar discuțiile privind mobilizarea recruților mai tineri ar putea câștiga o importanță suplimentară în contextul în care conflictul se prelungește, iar Kievul are nevoie de noi forțe pentru a înlocui militari pierduți și pe cei obosiți de 3 ani de lupte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel