Situația e dificilă pe frontul de Est din Ucraina: Rusia a ocupat un nou sat și se apropie și mai mult de Prokrovsk

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Armata rusă, photo: Ministerul Apărării din Rusia
Armata rusă, photo: Ministerul Apărării din Rusia

Armata rusă a revendicat luni ocuparea unui nou sat în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, în apropierea oraşului strategic Pokrovsk, spre care trupele ruse au înaintat constant în ultimele săptămâni, transmite Agerpres, care citează AFP.

Ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat că soldaţii său au ocupat satul Memrik, situat la circa 20 de kilometri de Pokrovsk şi la mai puţin de 5 kilometri de oraşul Selidove.

Duminică, armata rusă revendicase preluarea controlului şi asupra unei alte localităţi în aceeaşi zonă, respectiv oraşul Novogrodivka.

Pokrovsk, un important nod logistic pentru armata ucraineană, se află pe axa unei ofensive purtate de trupele ruse care sunt superioare în efective şi armament şi care, pe acel sector de front, au forţat trupele ucrainene să se replieze.

Armata ucraineană, aflată în dificultate pe frontul de est, a lansat pe 6 august o ofensivă surpriză în provincia rusă Kursk, unde, potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a ocupat circa 100 de aşezări şi aproximativ 1.300 de km2 pătraţi. Conform canalului de Telegram "DeepState", apropiat armatei ucrainene, teritoriul controlat de aceasta în provincia Kursk ar fi de fapt de circa 900 de km pătraţi.

Kievul a sperat prin această ofensivă pe teritoriul rus să forţeze Moscova să-şi mute trupe de pe frontul din estul Ucrainei pentru a putea astfel să oprească înaintarea armatei ruse acolo, dar trupele ruse continuă să câştige teren în Doneţk.

Preşedintele rus Vladimir Putin a amintit săptămâna trecută că ocuparea Donbasului, regiunea industrială din estul Ucrainei ce cuprinde provinciile Doneţk şi Lugansk, este pentru el "prioritatea numărul unu" şi a estimat că Ucraina şi-a slăbit forţele de pe frontul de est prin angajarea în ofensiva din Kursk a unora dintre cele mai bine instruite şi echipate unităţi ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel