Sistemul de apărare antirachetă HISAR O+, produs de Turcia, este gata de utilizare

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministerul turc al Apărării a anunțat că sistemul de apărare antirachetă HISAR O+, care a ajuns în stadiul de producție în masă în iulie, este gata de utilizare. Într-o postare pe Twitter, ministerul a precizat că țintele au fost lovite cu succes în timpul exercițiului din 24 decembrie desfășurat în poligonul de tragere Aksaray.

Publicitate

Sistemul Hisar O+ de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune are o capacitate de apărare completă și poate angaja și trage în cel puțin nouă ținte diferite simultan. Eficient împotriva avioanelor de luptă, elicopterelor, rachetelor aer-sol și vehiculelor aeriene fără pilot, acesta poate intercepta ținte la o distanță de 25 de kilometri.

Pe de altă parte, dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă cu rază lungă SIPER este încă în curs și ar trebui să fie gata până în 2023. De asemenea,  la începutul lunii martie 2021, a fost efectuat un test de cu sistemul de apărare aeriană cu rază medie, în care s-a obținut cea mai mare altitudine pentru rachetele produse de Turcia.

Pe 15 noiembrie, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că Turcia și-a asigurat propria industrie de apărare, în pofida "găștilor globale". După cum a explicat liderul turc, Ankara “deține drone, drone înarmate alte sisteme de luptă pilotate de la distanță, de producție proprie. Ne-am ridicat industria de apărare în liga giganților, în ciuda eforturilor bandelor globale de a încerca să ne facă dependenți", a afirmat Erdogan.

 

Industria turcă de apărare este în plină afirmare

 

Recent, industria turcă de apărare a anunțat că este gata să înceapă producția de serie pentru vehiculele terestre fără pilot (UGV) ușoare, de clasă mijlocie și de clasă grea, în timp ce magnatul turc de drone Baykar a făcut cunoscut că, în următorul doi ani, va testa noi modele de aeronave pilotate de la distanță care vor îmbunătăți capacitățile Turciei în tranziția de la operații terestre la cele navale. După cum a precizat Haluk Bayraktar, unul dintre cei doi ingineri frați din fruntea companiei Baykar, noile drone TB3 vor putea decola de pe nave.

Potrivit ziarului Magyar Nemzet, dronele armate turcești KARAYEL-SU, produse de compania turcă Vestel Defence Industry, au fost testate de militarii maghiari la Baza Aeriană Papa. Gaspar Maroth, ofițer maghiar, a explicat că, din 2018, Ungaria implementează o strategie privind dronele apelând la mai multe industrii turcești pentru achiziții. Dronele KARAYEL-SU au o autonomie de 20 de ore.

În opinia lui Erdogan, toate dronele fabricate de Turcia sunt la mare căutare la nivel global, datorită tehnologiilor lor inovatoare de luptă. Dronele  Bayraktar TB2 au jucat un rol cheie în mai multe conflicte, cum ar fi în Siria, Libia și Azerbaidjan. Până în prezent, compania turcă are contracte cu 13 țări, inclusiv un acord de producție comună cu Ucraina, iar produsele sale sunt considerate atât de inovatoare încât au remodelat viziunea asupra conflictelor.moderne. Acest lucru a făcut din Turcia unul dintre primii patru producători de drone din lume, alături de Statele Unite, Israel și China.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel