Potrivit publicaţiei Bulgarian Military, care a analizat atent imaginile, un sistem rusesc de rachete 9K33 Osa lansează succesiv două rachete pentru a doborî o dronă Bayraktar-TB-2, dar acestea nu reuşesc să-şi lovească ținta, chiar dacă urmăreau amprenta termică a UAV-ului.
Mass-media rusă nu a precizat cu exactitate unde și în când a avut loc acest incident, dar luându-se în calcul zonele de conflict, unde atât Rusia, cât şi Turcia, vând sau utilizează armament, cel mai probabil evenimentul a avut loc în Siria sau Libia. Nu este clară nici dată la care incidentul a avut loc, dar se presupune că a avut loc în ultimele 24 de luni - deci poate fi luat în calcul şi conflictul de anul trecut din Nagorno-Karabah.
Experții militari au explicat pentru BulgarianMilitary de ce cele două rachete trase de sistemul 9K33 Osa nu au lovit drona, în ciuda faptului că aceasta a fost interceptată de radarul sistemului.
Potrivit experților, motivul este simplu - Bayraktar-TB2 are un sistem de război electronic (EW) performant. Când rachetele s-au apropiat de dronă la distanța optimă pentru sistemele EW, acestea au fost activate și au reușit să scurtcircuiteze componenta electronică de pe rachetă. Acest lucru înseamnă că circuitele şi componenta electronică, care asigura funcţia de interceptare după amprenta termică, nu mai funcționează.
Acest nou material video vină să confirme cât de eficiente sunt dronele Bayraktar-TB2 în faţa sistemelor ruseşti de rachete antiaeriene.
Conflictele din Siria, Libia și Nagorno-Karabah au reprezentat un adevărat triumf pentru dronele de atac turcești. De-a lungul ultimilor doi ani au apărut foarte multe știri referitoare la „neputința” complexelor de rachete și artilerie antiaeriană rusești Pantsir împotriva dronelor Bayraktar-TB2 .
Anul trecut, DefenseRomania a relatat că dronele turcești Bayraktar TB2 au distrus cel puțin 23 de sisteme antiaeriene Pantsir-S1 (denumire NATO/AISC: SA-22 Greyhound) în timpul conflictelor militare din Siria și Libia.
Acest aspect a dovedit cât de neeficiente sunt sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1, în faţa dronelor turcești Bayraktar TB2.
Sistemele Pantsir-S1, atât cele din Siria, cât şi cele din Libia, au fost lovite de la distanțe și înălțimi diferite, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte; atât în timp ce se aflau staţionate sau în mişcare, cât şi în situaţii când acestea funcţionau în condiţii reale de luptă – cu toate acestea, nu au putut opri atacurile dronelor.
Aplicația DefenseRomania vă aduce cele mai importante știri ale zilei, totul cu un singur click
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News