Sirena, pilot de F-35, pentru #DefenseRomania: Piloții voștri vor apăra România cu avioane uluitoare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Monessa Balzhiser, nume de cod „Sirena”, pilot de F-35 Lightning II și Tudor Curtifan, redactor șef DefenseRomania, după un flash interviu acordat #DefenseRomania
Monessa Balzhiser, nume de cod „Sirena”, pilot de F-35 Lightning II și Tudor Curtifan, redactor șef DefenseRomania, după un flash interviu acordat #DefenseRomania

Monessa Balzhiser, nume de cod „Sirena”, dezvăluie într-un flash interviu impresiile cu privire la F-35 Lightning II, avionul de luptă de generația a 5-a. 

Cum e să pilotezi un F-35 și care sunt principalele avantaje ale aeronavei, sunt doar două dintre întrebările la care aceasta răspunde.

Sirena vorbește și despre procesul de trecere de pe F-16 Fighting Falcon pe F-35 Lightning II, în contextul în care chiar ea a făcut acest pas, având peste 1.600 de ore de zbor pe F-16 pentru U.S. Army. Amintim că prin acest proces de tranziție vor trece și piloții români de F-16, în contextul în care România va achiziționa avioane de luptă F-35 care vor începe să ajungă în dotarea Armatei noastre în primii ani din 2030.

-----

2. Monessa Ba... (sirena_03233200.jpg)

Monessa Balzhiser, nume de cod „Sirena”, pilot de F-35 Lightning II. Photo source: DefenseRomania

Sirena s-a alăturat gigantului Lockheed Martin în 2018. Ea activează în cadrul diviziei Business Operations Manager și e de asemenea pilot de test al F-35. 

Sirena are o experiență vastă, zburând cu succes în ianuarie 2023 primul avion F-16 Block 70 Viper fabricat - adică cea mai avansată versiune a F-ului 16.

Ea a activat 12 ani în U.S. Air Force ca ofițer și pilot instructor de F-16. Are peste 1.600 de ore de zbor doar pe F-16 și peste 1.800 în total. Are totodată 320 de ore de luptă.

Pe lângă F-35 și F-16, Sirena a mai zburat pe T-6, T-38C și L-39.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel