Si totuși Trump a câștigat

H.D. Hartmann |
Data publicării:
Donald Trump
EXCLUSIV
Donald Trump

Complexitatea sistemului electoral american a dus la rezultatele așteptate de către analistii reali și nu cei adunați la apelul bocancilor.

Articolul acesta ar putea avea două titluri diferite. Dacă aș fi democrat aș putea scrie despre victoria socialismului asupra capitalismului și reîntoarcerea la valorile "dă și mie că sunt sărac". Dacă aș fi republican aș scoate în evidență victoria netă de la Senat, unde republicanii au câștigat două mandate noi asigurând o majoritate clară.

În realitate, căci numai realitatea contează, Trump a câștigat pe toate fronturile. Doar matematica electorală  din acest an și retragerea unei întregi generații de republicani au produs acest rezultat împărțit în două. Democrații aveau nevoie de doar 23 de locuri pentru a câștiga majoritatea în Congres. Republicanii aveau nevoie de 67 de locuri. Una este să te lupți pentru două duzini de locuri (si alea obținute cu greu) și alta este să te lupți pentru o întreagă divizie. Fenomenul a fost invers la Senat, democrații având nevoie de opt locuri pentru a captura majoritatea iar republicanii de doar patru. Nu numai că tinerii socialiști din Partidul Democrat nu au fost în stare să obțină acest rezultat, dar majoritatea republicană s-a întărit cu două noi locuri, după unele estimări chiar cu trei, peste necesarul estimat. Lupta nu a fost sub nici o forma strânsă, republicanii, în realitate dominând jocul iar Trump fiind arbitrul.

Deși democrații au încercat să se debaraseze de cuplul Clinton, care este nociv pentru noua stângă revoluționară americană, scoțând în prim plan pe fostul președinte Obama, deși republicanii au mers pe o zonă mai mult de centru dreapta decât de dreaptă conservatoare pe care Trump o întruchipează, alegerile de anul acesta au dovedit forța politică și ideologică, ambele enorme, pe care Donald Trump le are în SUA. Cu o energie imensă, specifică atleților, cu o prezență fizică dominatoare și cu un discurs axat pe riscul imigrației ilegale, Trump a recalibrat partidul republican, pregătindu-l pentru marea luptă din 2020. Fiind un maestru al jocului de imagine, acesta a readus majoritatea fermă republicană în Senatul american și a anihilat "marele val albastru" democrat pe care ideologii de la CNN îl anunțau.

Această victorie este importantă într-un mod cât se poate de practic. După dezastrul imagistic Kavanaugh, unde acuzații false, folosite isteric de către socialiști și feministele neomarxiste din Partidul Democrat, aproape că au deraiat nominalizarea la Curtea Supremă, președintele Trump a înțeles ca are nevoie de mai multe locuri republicane în Senat. Astfel, acesta și-a axat compania pe câștigarea unui număr de locuri senatoriale confortabil îndeajuns pentru a îi asigura trecerea oricărei nominalizări. Cum Senatul se ocupă de apărare,  politică externă, securitate și stabilitatea instituției prezidențiale, Trump a câștigat pariul. Orice nominalizare a lui Trump în domeniul justiției, diplomației, forțelor armate și aparatului de securitate va fi aprobată de către Senat, fără prea mult efort. În acelasi timp a scapat și de celebrii senatori republicani never Trump, care aparținând diverselor case senioriale ca Mckain, Clinton sau Bush, îi creau mari probleme în interiorul procesul politic și care încurajau trădarea la nivele inferioare ale birocrației americane.

Mai mult, oricât o vor dori democrații, în mandatul actual nu va exista nici o procedură de demitere a președintelui, pentru simplul motiv că Senatul este cameră decizională. Cu o majoritate favorabilă și mai mult decât liniștitoare, Donald Trump va continua aceeași politică externă și de apărare pe care a impus-o de la începutul mandatului său. Cum democrații au mutat discursul lor politic spre stânga, actualul locatar de la Casa Albă va susține agresiv un discurs care îi va pune pe democrați în defensivă. Degeaba se bucură Soros și activiștii lui de la ambasadele americane din București și de prin Europa, căci în realitatea lui 2020 vom avea un candidat Trump, pentru al doilea mandat prezidențial,  extrem de puternic cu o opoziție fragilizată de socialismul pe care îl propune. Totul va fi exact cum și-a scris Trump. Congresul dominat de democrați va fi demonizat pentru că va propune cele mai năstrușnice aberații, de tipul desființării poliției de frontieră sau reducerea numărului de pușcării, democrații visând efectiv, ca și birocrația de la Bruxelles, să spună americanilor cu ce mâna să scrie sau cum să fiarbă apa de ceai. Temele principale ale discursului politic pentru următorii doi ani vor fi despre imigrația ilegală și construcția celebrului zid de la granița cu Mexicul. Iar democrații vor bloca orice finanțare reală a zidului, ceea ce va fi un favor permanent făcut președintelui Trump.

Practic prin aceste alegeri democrații și-au construit propriul narativ ideologic. Fără niciun fel de libertate a gândirii, fără niciun fel de educație sau capacitate de a lărgi orizontul așteptării americane, câștigând Camera, democrații au pierdut alegerile prezidențiale din 2020. Visul american nu este o poveste de citit copiilor. Din contră, este un contract. Trump a reușit revitalizarea acestui contract social cu națiunea americană, în raport cu Obama care instituise dictatura lingvistică și monoteismul ideologic aberant, unde sexul era taboo iar femeile erau folosite ca adevărate amazoane care duceau la îndeplinire execuții publice sumare. Printr-o lovitură reală de politică, Trump si-a curățat partidul republican de baronii care îl subminau și a obligat partidul să existe doar prin el. Democrații,  care astăzi sunt mai diversi și mai obstrucționiști ca niciodată, nu reprezintă un real pericol pentru continuitatea contractului social în format Trump.

Pentru ceilalți, victoria lui Trump și a Americii sale, devine o problemă de supraviețuire. De la Macron cel tânăr, până la activiștii Soros din ambasadele americane, Trump a devenit și mai letal. Căci acum totul este pus pe masă. Totul se negociază. Totul se vinde și se cumpără. Trump nu va ezita să sacrifice pe oricine și oricând, fie aliat sau angajat al birocrației. Democrații o vor face la fel, căci nu vor sta noii socialiștii nou aleși să lupte pentru Soros. Va exista o fractură naturală între globalsimul capitalist și marxismul internaționalist.

Și primii care vor fi victimile acestei fracturi vor fi tocmai globaliștii neomarxisti de tip Macron. Nici democrații, nici republicanii nu vor avea timp de jalnicii leproși ai monoteismului politic. Nici Trump și nici democrații, (observați că aceștia nu au nici măcar un leader) nu vor negocia cu alții. Aviz special pentru activiștii sociali din ambasada americană de la București, care au subminat permanent politicile administrației Trump, promovând, în ultimii doi ani, numai minciuni și falsuri despre democrație și drepturile omului. Tipul acesta de diplomat, vândut lui Soros, dar plătit din banii guvernului american, va fi primul sacrificat în mijlocul aceastei lupte acerbe care se va declanșa imediat după instalarea noului Congres american. Si desigur, venirea lui Adrian Zukermann ca ambasador la București, este asigurată, deși activiștii #metoo l-au acuzat. Un Trumpist adevărat va schimba multe din ilegalitățile făcute de către statul paralel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel