Serviciile ucrainene de informaţii şi-au ţinut promisiunea faţă de Rusia (Video): Au fost lovite peste noapte o bază aeriană şi un depozit de petrol

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
În noaptea de 9 iulie, dronele au atacat depozite de petrol și substații electrice din regiunile Volgograd și Rostov din Rusia, provocând explozii și incendii. Sursa foto: Obozrevatel.
În noaptea de 9 iulie, dronele au atacat depozite de petrol și substații electrice din regiunile Volgograd și Rostov din Rusia, provocând explozii și incendii. Sursa foto: Obozrevatel.

Serviciile ucrainene de informații au efectuat un atac, în cursul nopții de 9 iulie, împotriva unui aerodrom militar rusesc, a unei staţii de energie electrică și a unui depozit de petrol, toate fiind situate în trei regiuni diferite ale Rusiei, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informații militare pentru Kyiv Independent.

Atacul, efectuat de Serviciul Ucrainean de Securitate al Ucrainei (SBU) și de structuri ale Serviciului de Informații Militare ale Ucrainei (GUR), a vizat aerodromul militar Akhtubinsk din regiunea Astrakhan, o staţie de energie electrică de 500 kV din regiunea Rostov și un depozit de petrol din Kalach-na-Donu din regiunea Volgograd, a declarat sursa citată de Kyiv Independent.

Sursa nu a dat detalii cu privire la posibilele pagube rezultate în urma atacului, însă atacurile împotriva aerodromului Akhtubinsk de luna trecută ar fi avariat două avioane de luptă avansate Su-57.

Youtube video image

Baza aeriană se află la aproximativ 450 de kilometri est de granița ucraineană, la aproximativ 30 de kilometri vest de granița Rusiei cu Kazahstan.

Ieri, după cum a relatat şi DefenseRomania, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a promis forţelor ruse un răspuns pe măsură pentru atacul asupra spitalului Okhmatdyt.

Atacul rusesc asupra spitalului de copii Okhmatdyt din Kiev, care este cea mai mare instituție de acest gen din Ucraina, a fost clasificat drept crimă de război. Acest lucru a fost raportat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), ai cărui experți au constatat că atacul a fost efectuat cu o rachetă rusească de croazieră X-101.

,,Serviciul de Securitate vă face tot posibilul pentru a se asigura că inamicul primește o pedeapsă corespunzătoare pentru fiecare dintre crimele sale de război, inclusiv pentru atacul de astăzi asupra Ucrainei. Această retribuție va fi atât legală, cât și morală. Un stat terorist nu este un concept abstract. Avem numele exacte ale criminalilor. Și nimic nu îi va salva de justiție", a declarat șeful SBU, Vasil Maliuk.

Azi, potrivit sursei Kyiv Independent, canalele rusești de Telegram au raportat ca un sistem de apărare antiaeriană Pantsir a deschis focul și explozii puternice la aerodromul Akhtubinsk, ștergând ulterior mesajul.

Acest lucru indică un atac reușit, deoarece Rusia, de obicei, "curăță spațiul informațional" atunci când facilitățile sale militare sunt lovite, a adăugat sursa.

Autoritățile ruse au declarat mai devreme în aceeași zi că atacurile dronelor ucrainene au provocat incendii la două substații de energie electrică și un depozit de petrol din regiunile Rostov și Volgograd.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, apărarea aeriană rusă a doborât trei drone deasupra regiunii Belgorod, două deasupra regiunii Voronej, cinci deasupra regiunii Astrakhan, șapte deasupra regiunii Kursk și 21 deasupra regiunii Rostov.

Forțele ucrainene efectuează în mod regulat atacuri cu drone și acte de sabotaj pe teritoriul Rusiei, vizând active militare, rafinării de petrol și instalații industriale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel