Serviciile ucrainene dezvăluie cu ce arme lovesc în Rusia și care sunt țintele: A-50 AWACS, Su-57 și „mândria lui Putin” - radarul Voronej (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone Bober și UJ-22 Airborne / Guvernul Ucrainei, via NYT
Drone Bober și UJ-22 Airborne / Guvernul Ucrainei, via NYT

Serviciile ucrainene de informații au distrus mai multe ținte aflate pe teritoriul Rusie folosind UAV-uri, în special drone Bober, potrivit Defense Intelligence of Ukraine (DIU/GUR). „A-50 staţionat la uzina Taganrog, Su-57 și mândria lui Putin - radarul Voronej. Ceea ce le unește pe toate este că ultimul lucru pe care l-au văzut înainte de a fi inutilizabile a fost Bobers”, a scris DIU.

Drona ucraineană „Bober” (UJ-26) a devenit unul dintre principalii factori care ajută Direcția principală de Informații a Apararii (GUR) din Ucraina să distrugă țintite și facilități importante de pe teritoriul Federației Ruse. Această dronă kamikaze a devenit chiar eroul unui film despre operațiunile de succes desfășurate de serviciile ucrainene de informații.

Agenția GUR a declarat că dronele kamikaze UJ-26 Bober au fost folosite pentru a lovi ținte din Rusia. Aceste drone, aflate în mâinile ofiţerilor serviciilor ucrainene de informații, terorizează cu succes inamicul (n.a. Rusia) pe teritoriul său.

Youtube video image

Drona ucraineană Bober este un vehicul aerian de atac fără pilot conceput pentru a îndeplini diverse sarcini militare, inclusiv lovituri asupra unor ținte-cheie din spatele liniilor inamice. Este destinată operațiunilor de recunoaștere, corecției focurilor de artilerie și loviturilor asupra țintelor terestre.

Bober este utilizat în mod constant în operațiunile militare din Ucraina, în special în lupta împotriva agresiunii ruse. Această dronă face parte dintr-o nouă generație de UAV-uri ucrainene care sporește semnificativ capacitățile forțelor armate ucrainene în război.

La 9 iunie, serviciile de informații ucrainene au raportat o lovitură asupra unui avion rusesc Su-57 la aerodromul Akhtubinsk. În plus, la 9 martie, dronele au atacat o uzină de avioane din Taganrog, avariind un hangar care adăpostea un avion A-50.

Imagini din satelit cu un avion de luptă Su-57 avariat pe aerodromul Akhtubinsk. Sursa Foto: Maxar Technologies.

Dronele de atac ale Serviciului ucrainean de Informații al Apărării (GUR) au capacitatea de a lovi ținte aflate la o distanță de până la 1800 km.

Șeful Serviciului ucrainean de Informații al Apărării (GUR), generalul Kirilo Budanov, a declarat că cei mai buni specialiști, inclusiv reprezentanți ai serviciului de informații al apărării din Ucraina, lucrează la dezvoltarea acestor drone.

Aceste drone de atac sunt folosite pentru a ținti baze aeriene militare și instalații rusești care „contribuie la desfășurarea războiului”.

„Bazele aeriene militare, care sunt o sursă de amenințare constantă pentru orașele ucrainene pașnice, sunt zguduite de atacurile aeriene”, a declarat Budanov.

Unul dintre motivele care au declanșat producția de drone cu rază lungă de acțiune a fost exigența unor parteneri occidentali ai Ucrainei care nu permit armelor lor să lovească adânc în teritoriul Federației Ruse.

Unul dintre reprezentanții cunoscuți ai acestui tip de vehicul care a fost deja utilizat în luptă este drona UJ-26 Bober. În vara și toamna anului 2023, aceste drone au zburat la Moscova de mai multe ori și au lovit diverse facilități.

Până la 24 februarie 2022, în Ucraina nu a existat deloc producție de drone de atac cu rază lungă de acțiune.

De-a lungul invaziei la scară largă a Rusiei, Ucraina și Rusia au investit masiv în tehnologia dronelor, revoluționând modul în care sunt purtate războaiele.

Pentru forțele ucrainene aflate în inferioritate numerică, dronele au fost una dintre armele-cheie pentru a lovi navele de război rusești, bazele navale, rafinăriile de petrol și aerodromurile din interiorul teritoriilor ocupate și adânc în spatele frontierelor Rusiei.

Printre cele mai recente inovații ale armatei ucrainene se numără „dronele dragon”, care aruncă foc asupra câmpului de luptă. O serie de rapoarte sugerează că dronele sunt echipate cu muniții cu termit care sunt lansate asupra pozițiilor rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel