Serviciile britanice de informații semnalează "încă o modalitate inventivă" de recrutare în cadrul armatei aplicată de autoritățile ruse

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Soldat al Armatei ruse alături de un civil. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Soldat al Armatei ruse alături de un civil. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Eforturile autorităților ruse de a forța migranții să se înroleze în forțele armate ruse în schimbul cetățeniei sau al evitării arestării pe baza unor acuzații inventate sunt "încă o modalitate inventivă" de a crește recrutarea, încercând în același timp să își limiteze influența asupra părților populației ruse care au o putere politică mai mare, afirmă serviciile de informații britanice.

Agenția de informații a reamintit declarația șefului Comitetului rus de anchetă, Alexander Bastrykin, care a afirmat la 27 iunie că au fost identificaţi peste 30 000 de străini care au dobândit recent cetățenia rusă și nu s-au înregistrat pentru serviciul militar. Potrivit acestuia, aproximativ 10 000 dintre aceștia au fost trimiși în "zona SVO" (operațiune militară specială, denumirea oficială rusă pentru războiul împotriva Ucrainei).

Comitetul rus de anchetă a adăugat că un grup special a fost înființat în octombrie 2023 pentru a-i înregistra pe "așa-numiții noi ruși".

La 9 iunie, Bloomberg a relatat că autoritățile ruse au forțat mii de migranți și studenți străini să lupte împotriva Ucrainei, participând inclusiv la o ofensivă în regiunea Harkov. Bloomberg, citând oficiali europeni, a menționat că unii africani aflați în Rusia cu vize de muncă au fost reținuți și forțați să aleagă între deportare și participarea la ostilități.

La 10 iunie, serviciile de informații britanice au declarat că este probabil ca Rusia să extindă recrutarea pentru războiul împotriva Ucrainei în sudul global pentru a evita mobilizarea internă.

,,La 28 mai 2024, Serviciul de informații pentru apărare (GUR) al Ucrainei a raportat că Rusia și-a intensificat încercările de a recruta africani care sa fie trimişi pe frontul din Ucraina. În special, aceste eforturi de recrutare se concentrează asupra țărilor din Africa Centrală Rwanda, Burundi, Congo și Uganda. Rusia ar oferi un bonus de 2 000 de dolari, o plată lunară de 2 200 de dolari și promisiunea unui pașaport rusesc", a declarat serviciul de informații.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel