Separatiștii susținuți de Rusia desfășoară tancuri T-72 în apropierea liniei de demarcație din estul Ucrainei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Separatiștii pro-ruși au desfășurat mai multe trupe lângă linia de demarcație definită în acordul de la Minsk din estul Ucrainei. Surse locale au raportat mișcări ale trupelor separatiste în orașul Gorlivka din estul Ucrainei, ignorând prevederile stipulate în acordurile de încetare a focului.

Publicaţia Defence-Blog a preluat un material video de pe reţele de socializare în care se poate observa un convoi militar al forţelor separatiste, susținute de Rusia, care avea în componenţa sa tancuri principale de luptă T-72.

Ucraina și statele occidentale acuză Rusia, începând cu anul 2014, că oferă sprijin material separatiștilor, ceea ce Moscova în continuare neagă.

Cu toate acestea, cantitatea mare de arme aflate în mâinile insurgenților este considerată una dintre cele mai bune dovezi ale implicării directe a Rusiei în invazia militară din estul Ucrainei şi în anexarea Peninsulei Crimeea.

Sursa citată aminteşte că, luna trecută, Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE (SMM) din Ucraina a raportat că în estul ţării, în cele două provincii separatiste, a fost observată o staţie radar de ultima generaţie de provenienţa rusească.

O  declarație  a Misiunii OSCE din Ucraina, însărcinată cu monitorizarea punerii în aplicare a așa-numitului acord Minsk II, care ar trebui să ajute la soluţionarea conflictului din Donbas, susține că sistemul radar rus Kasta-2E1 a fost reperat la 37 km la sud-vest de Luhansk).

În plus, la începutul lunii noiembrie 2020, SMM din Ucraina a precizat într-un raport ca în apropiere de linia de contact a fost observată o stație modernă de control al dronelor Navodchik-2.

Sistemul avansat de război electronic (EW) Navodchik-2, de fabricaţie şi provenienţă rusească, a fost observat în partea ocupată a regiunii Luhansk, la 12 km de linia frontului. Sistemul include o stație de control și șapte vehicule aeriene fără pilot (UAV) din familia Granat, care pot zbura pe distanţe cuprins între 10-100 km. Sistemul este conceput pentru a efectua activități de recunoaștere, culegere de informaţii, dar şi pentru a furniza de coordonate care sistemele de artilerie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel