Şeful spionajului militar ucrainean: Actuala ofensivă rusă se va încheia în termen de două luni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine

Principala presiune a ofensivei Rusiei ar trebui să se încheie în decurs de o lună și jumătate sau două luni, a declarat șeful serviciului de informații militare al Ucrainei (GUR), Kirilo Budanov, într-un interviu acordat Forbes Ukraine la 7 august.

Rusia a lansat o nouă ofensivă în partea de nord a regiunii Harkov în luna mai, însă avansul a rămas în cele din urmă fără elan. Operațiunea a fost considerată de mulți experți drept o încercare de a distrage atenția și de a dispersa forțele ucrainene.

Între timp, Rusia a continuat să cucerească sate din regiunea Donețk și să înainteze spre orașele Ceasiv Iar și Pokrovsk, despre care se spune că este principala țintă a Moscovei.

,,Experiența unui război care durează de 10 ani ne arată că potențialul ofensiv al oricărei părțile implicate nu durează mai mult de două luni. Operațiunile ofensive rusești se apropie de trei luni, deci va exista un anumit declin", a declarat Budanov.

Generalul Oleksandr Pivnenko, comandantul Gărzii Naționale a Ucrainei, a prezentat un calendar similar în iulie, când a estimat că ofensiva rusă se va încheia într-o lună și jumătate.

Adresându-se absolvenților Școlii de Economie din Kiev (KSE), Budanov a declarat că, după o "ușoară acalmie", Rusia va încerca să atace din nou.

"Ne pregătim pentru acest lucru. Prin urmare, totul depinde de noi înșine, care vor fi acțiunile noastre", a adăugat generalul.

"Vom sta și vom aștepta, vom lăsa să treacă patru sau cinci luni și totul se va întâmpla din nou? Sau vom acționa proactiv?".

În luna mai, Budanov a declarat că se așteaptă ca Rusia să lanseze o nouă ofensivă în regiunea Sumy, după ce a atacat în apropiere de Harkov.

Moscova a susținut la 6 august că trupele ucrainene au pătruns în regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu regiunea Sumy. Ciocnirile de pe teritoriul rusesc au fost relatate, însă Kievul nu a comentat aceste afirmații.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel