Șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei dezvăluie că vor fi desfăşurate în continuare acţiuni în Rusia: Ucraina nu se repetă niciodată

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele de intervenție ale SBU (Slujba Bezpekîi Ukrainii) - serviciul de securitate al Ucrainei
Forțele de intervenție ale SBU (Slujba Bezpekîi Ukrainii) - serviciul de securitate al Ucrainei

Ucraina va efectua mai multe operațiuni în Rusia și va schimba tacticile pentru a rămâne "cu un pas înaintea" Rusiei, a declarat Vasil Maliuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). SBU și serviciile de informații militare ucrainene s-au angajat într-o campanie din ce în ce mai intensă împotriva unor ținte aflate pe teritoriul Rusiei, inclusiv o intensificare a atacurilor împotriva rafinăriilor de petrol.

Un total de 12 rafinării de petrol rusești au fost lovite cu succes în mai multe regiuni din interiorul teritoriului rusesc începând cu 17 martie, a raportat Ukrainska Pravda, citând o sursă din cadrul SBU.

O a 13-a rafinărie din regiunea rusă Samara a întrerupt parțial producția la 25 martie după un presupus atac cu drone.

Maliuk a declarat că "Rusia ar trebui să se aștepte la mai multe atacuri", dar că natura atacurilor se va schimba, deoarece "Ucraina nu se repetă niciodată". El a adăugat că, de la începutul războiului la scară largă, SBU și alte agenții de securitate au fost responsabile pentru distrugerea a peste 800 de tancuri rusești, precum și a altor vehicule blindate.

Maliuk a mai spus că Rusia nu mai folosește Podul Crimeii pentru a furniza arme pe front după ce atacurile efectuate de ucraineni au avariat punctul de trecere.

Podul, numit și Podul Kerci, face legătura între Rusia continentală și peninsula Crimeea, ocupată de Rusia, ceea ce îl face o rută de aprovizionare crucială pentru armata rusă din Ucraina.

Construcția podului, cu o lungime de 19 kilometri, a început după anexarea și ocuparea ilegală a Crimeei în 2014 și a fost finalizată în 2018.

Podul a fost grav avariat în urma loviturilor ucrainene din octombrie 2022 și iulie 2023. Planul de a lovi podul a fost conceput pentru prima dată în martie 2022, a declarat Maliuk.

 

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pregătește noi operațiuni speciale pentru anul 2024

 

Aceste operațiuni includ utilizarea dronelor navale Sea Baby, după cum a dezvăluit o sursă din cadrul SBU care a vorbit cu LIGA.net.

Potrivit sursei, șeful SBU, Vasil Maliuk, promite "surprize" pentru Rusia.

De exemplu, 35 de drone Sea Baby donate de ucraineni sunt pregătite pentru misiuni de luptă pe mare. SBU a prezentat deja prima dronă din acest lot, denumită Avdiivka.

În plus, Serviciul de Securitate al Ucrainei se pregătește pentru noi operațiuni ultrasecrete.

"Este clar că serviciul special nu numai că nu-și dezvăluie planurile, dar nici nu ne spune întotdeauna în detaliu despre rezultatele finalizate. Dar astăzi, SBU face tot ce poate pentru a aduce victoria Ucrainei mai aproape", a declarat sursa.

Prima dronă navală de nouă generație a fost produsă pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei. Drona ar urma să țintească nu doar facilității maritime. Drona navală pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost construită datorită inițiativei ucrainene UNITED24.

Echipa UNITED24, împreună cu voluntari, instituții financiare și cetățeni obișnuiți, a strâns peste 320 de milioane UAH într-o zi și jumătate pentru a construi încă 35 de drone navale. Dronele navale Sea Baby sunt dezvoltate de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel