Șeful IDF: Ofensivă terestră în Gaza a fost întârziată de chestiuni tactice și strategice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Șeful Statului Major al IDF, general-locotenentul Herzi Halevi. Sursa foto: IDF.
Șeful Statului Major al IDF, general-locotenentul Herzi Halevi. Sursa foto: IDF.

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), general-locotenentul Herzi Halevi, a declarat marți că gruparea teroristă Hamas "regretă" lansarea unui război împotriva Israelului și a precizat că o ofensivă terestră în Gaza a fost amânată din "considerente tactice și chiar strategice".

"Israelul se află în mijlocul unui război care a fost lansat de grupul terorist Hamas. Regretă deja acest lucru", a declarat Halevi la o conferință de presă tinunta în apropierea graniței cu Gaza.

"Ne-am pregătit pentru asta. IDF și Comandamentul Sudic au pregătit planuri ofensive serioase pentru a atinge obiectivele războiului'', a precizat Halevi, potrivit The Times of Israel.

Declarațiile sale au fost făcute în condițiile în care teroriștii Hamas au continuat să lanseze rachete spre sudul și centrul Israelului marți, iar IDF a continuat să lovească o serie de ținte Hamas din Fâșie.

Șeful FDI a adăugat că armata este "pregătită pentru manevra [terestră] și vom lua o decizie împreună cu eșalonul politic în ceea ce privește forma și momentul următoarei etape".

 

Acest război are un singur obiectiv: Destructurarea Hamas

 

"Ne folosim de fiecare minut pentru a fi și mai pregătiți", a spus el. "Și cu fiecare minut care trece pe partea cealaltă, lovim inamicul și mai mult: omorând teroriști, distrugând infrastructura, colectând mai multe informații pentru următoarea etapă... Acesta este statul nostru, casa noastră, și îl vom apăra prin toate mijloacele'', a precizat şeful Statului Major al IDF.

Halevi a declarat că măsacrul comis de Hamas asupra a aproximativ 1.400 de israelieni pe 7 octombrie "este fără precedent de la înființarea statului Israel. Va necesita o schimbare fundamentală la nivel de securitate. Aceasta va avea un cost, inclusiv în ceea ce privește durata războiului. Acest război are o singură adresă: conducerea Hamas și toți cei care au acționat sub comanda sa. Aceștia vor plăti prețul pentru ceea ce au făcut."

Șeful IDF a declarat că nimeni nu ar trebui să se îndoiască de cruzimea și barbaria Hamas. "Recomandăm ca Hamas să-i trateze cu respect pe cetățenii israelieni pe care îi ține ostatici". Acest lucru este "esențial", a spus el, dar nu are nicio legătură cu "gravitatea tratamentului" pe care IDF îl va aplica Hamas. Nimic, a subliniat el, nu poate repara în vreun fel ceea ce a făcut Hamas pe 7 octombrie și ceea ce a făcut "de atunci fiecăruia dintre ostatici, celor uciși și familiilor lor".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel