Șeful IDF Herzi Halevi, a cărui moarte a fost anunțată de unele canale arabe, trăiește. Generalul Halevi adminte că atacul Hezbollah la Baza Golani a provocat daune majore

Darius Muresan |
Data publicării:
Șeful Statului Major al IDF, general-locotenentul Herzi Halevi. Sursa foto: IDF.
Șeful Statului Major al IDF, general-locotenentul Herzi Halevi. Sursa foto: IDF.

Șeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi, a recunoscut că atacul de duminică al Hezbollah cu o dronă împotriva bazei Golani, la sud de Haifa, "este dificil şi a provocat rezultate dureroase", după ce a confirmat luni dimineaţă moartea a patru soldaţi de 19 ani dintre cei peste 60 de răniţi, informează Agerpres și EFE. După atac mai multe canale arabe au anunțat moartea lui Herzi Halevi, șeful IDF. Această informație nu s-a confirmat însă.

"Suntem în război, iar un atac asupra unei baze de antrenament pe frontul de acasă este dificil, iar rezultatele sunt dureroase. Îmbrăţişăm familiile îndurerate, suntem alături de răniţi şi întărim comandanţii şi soldaţii", a spus Halevi în timpul unei vizite pe care a făcut-o duminică seara la această bază de antrenament.

"Continuăm să fim operaţionali şi să ne pregătim pentru ceea ce urmează. Brigada Golani a înregistrat multe realizări în război şi a înfruntat cu hotărâre situaţii dificile; continuă pe calea acestei moşteniri", a mai declarat şeful Statului Major israelian.

Prin acest comunicat, armata israeliană neagă zvonurile răspândite duminică de unele canale arabe, potrivit cărora Halevi şi-ar fi pierdut viaţa în acest atac efectuat de miliţia şiită libaneză.

2. Generalul ... (herzi-halevi_42821800.jpeg)

Generalul israelian Herzi Halevi, în nordul Fâșiei Gaza, în timp ce i se prezintă situația conflictului după intervenția militară a IDF generată de masacrul Hamas în Israel. Foto: IDF

Atacul a avut loc duminică după-amiază, cu două drone trase de Hezbollah la sud de Haifa, fără ca alarmele să fi sunat în prealabil. Armata israeliană a reuşit să intercepteze doar o dronă, cealaltă reuşind să lovească baza militară Golani. Hezbollah a revendicat atacul de duminică, spunând că această acţiune face parte dintr-o serie de operaţiuni ce vin ca răspuns la "atacuri sioniste, în special în cartierele Al Nwaireh şi Al Basta din capitala Beirut şi în alte regiuni libaneze".

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, care a vizitat, la rândul său, baza de antrenament, a asigurat că vor învăţa lecţiile din acest atac pentru a împiedica repetarea unui scenariu asemănător."În faţa ameninţării vehiculelor aeriene fără pilot, concentrăm un efort naţional şi ne angajăm să dezvoltăm soluţii care să contribuie la combaterea ameninţării", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel