Șeful armatei germane: ”Trebuie să introducem recrutarea și pentru femei”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Bundeswehr / Nico Theska
Foto: Bundeswehr / Nico Theska

Europa are nevoie de o altă abordare în plan militar, iar declarația șefului Bunsewehr nu face decât să confirme acest lucru.

Nemții recunosc situația dificilă în privința recrutărilor și pun problema serviciului militar obligatoriu. Mai mult șeful Armatei vorbește chiar despre extinderea serviciului militar și în cazul femeilor.

Inspectorul general al Bundeswehr Carsten Breuer, conducătorul militar al Armatei germane, a declarat pe subiectul reintroduceri serviciului militar, că preferă modelul serviciului obligatoriu pentru bărbați, dar și pentru femei.

Decizia ar părea una destul de logică, de vreme ce condițiile social-politice s-au modificat radical în ultimii 80 de ani.

„În prezent, serviciul militar este înghețat, iar conform Constituției se referă la populația masculină. Egalitatea ar trebui introdusă acolo, dar înainte de aceasta, este necesară o discuție politică și socială adecvată”, a spus Breuer. El a mai subliniat că Germania „trebuie să fie capabilă de a duce un război”.

În iunie, ministrul Apărării, social-democratul Boris Pistorius, a prezentat planuri pentru un nou model de serviciu militar.

Potrivit noilor planuri, serviciul militar constă într-o formare de bază de șase luni cu opțiunea de voluntariat, adică deservirea a încă 17 luni în baza unui contract. Înainte de aceasta, toți tinerii de vârstă militară ar trebui să fie în general incluși și întrebați despre capacitatea și disponibilitatea lor de a servi în armată.

 

Este nevoie de încă 100.000 de rezerviști

Breuer a susținut modelul lui Pistorius: „Din punct de vedere militar, avem nevoie de capacitatea de a crește numărul de trupe și în ceea ce privește planurile NATO”, a spus el, adăugând că Germania este „principalul nod al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord”.

„În total, avem nevoie de peste 400.000 de militari cu contracte temporare sau permanente, precum și de rezerviști. Pentru a acoperi aceste nevoi, avem nevoie de încă 100.000 de rezerviști”, a spus inspectorul general. Acesta a explicat că noul model ar putea „acoperi” inițial, dar a adăugat: „Fără componenta de serviciu obligatorie, nu va funcționa”.

În 2011, în timpul mandatului ministrului conservator al Apărării Karl-Theodor zu Guttenberg , obligația de a servi în armată a fost suspendată pe o perioadă de 55 de ani, ceea ce a însemnat de fapt desființarea obligației de a servi în armată.

Amintim că, potrivit unei analize Reuters, NATO ar avea nevoie de 35-50 de brigăzi suplimentare pentru a avea o forță credibilă de descurajare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel