Publicitate
Pevkur a subliniat capacitatea în creștere a Ucrainei de a produce echipamente militare, inclusiv obuziere, la o rată de șase până la șapte ori mai mare decât cea a Franței.
Cu toate acestea, Pevkur a remarcat un deficit critic de finanțare: „Industria lor își intensifică producția... dar are doar 15 miliarde de dolari de cheltuit, în timp ce capacitatea sa este de aproximativ 30 de miliarde de dolari. Așadar, atunci când nu aveți nimic de oferit din propriile stocuri de armament, dați-le bani. Este un mesaj simplu”, a declarat el pentru The Hill.
Reflectând asupra contraofensivelor anterioare ale Ucrainei, Pevkur a numit lipsa de echipament suficient în timpul incursiunii surpriză de la Kursk din august o oportunitate ratată.
„A existat un impuls uriaș în acest război în timpul contraofensivei de la Kursk, dar de data aceea, ucrainenii nu au avut suficient echipament sau suficientă putere de foc pentru a merge și mai departe”, a spus el. El a îndemnat aliații occidentali să se angajeze pe deplin pentru a ajuta Ucraina să obțină victoria, mai degrabă decât doar să susțină lupta.
Declaraţiile lui Pevkur au fost făcute la scurt timp după ce ministrul de externe al Estoniei a declarat că liderii din Europa ar trebui să se pregătească să trimită trupe în Ucraina pentru a susține un posibil acord de pace între Ucraina și Rusia, o inițiativă probabilă a președintelui ales al SUA, Donald Trump.
Într-un interviu acordat Financial Times, ministrul estonian de externe, Margus Tsahkna, a declarat că trupele din Europa, după încheierea războiului, ar trebui să descurajeze o nouă agresiune rusă dacă Ucraina nu reușește să adere la NATO.
„Dacă vorbim despre garanții reale de securitate, ceea ce înseamnă o pace justă, atunci vorbim despre aderarea la NATO. ... Dar acest lucru este imposibil fără Statele Unite. Și atunci trebuie să vorbim despre orice formă (de garanție) în sensul prezentei de militari în teren”, a spus diplomatul estonian despre posibila implicare a armatei în zona de conflict.
În același timp, Tsahkna a subliniat că cea mai bună garanție de securitate pentru Ucraina ar fi aderarea la NATO. Potrivit acestuia, există un dialog constant la diferite niveluri politice cu privire la viitorul războiului Rusiei în Ucraina, atât în cadrul Europei, cât și cu Casa Albă și echipa președintelui ales Trump.
„Există o mulțime de discuții și o mulțime de comunicări între noi în Europa, precum și cu echipa lui Trump și cu administrația”, a spus Tsahkna.
Pevkur a avertizat că următoarele șase luni de tranziții politice din SUA și Europa ar putea încuraja adversari precum Rusia, China, Iran și Coreea de Nord.
Estonia rămâne vigilentă în ceea ce privește posibilele atacuri hibride, Pevkur citând drept exemple de amenințări continue presupusele atacuri cibernetice rusești, sabotarea cablurilor submarine din Marea Baltică și interferența cu comunicațiile de zbor.
„Știm foarte clar de ce este capabilă Rusia... De aceea, prevenirea acestor tipuri de atacuri, precum și reacția la aceste tipuri de atacuri, sunt foarte, foarte importante”, a spus el.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News