,,Proiectul TurkStream va fi gata de operare în 2019, după efectuarea tuturor testelor. Cel puţin jumătate din gazele tranzitate prin noul gazoduct vor ajunge pe pieţele europene prin Turcia", a declarat Erdogan, la ceremonia desfăşurată la Istanbul.
La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că gazoductul TurkStream va sprijini dezvoltarea economiei Turciei şi ,,va fi un factor important pentru asigurarea securităţii energetice pan-europene. Turcia va deveni un hub european major pentru sectorul energie".
Putin şi-a exprimat încrederea că volumul schimburilor comerciale dintre Rusia şi Turcia ar putea ajunge la 100 de miliarde de dolari pe an, acesta fiind şi nivelul celor dintre Rusia şi China.
Lucrările de construcţie la porţiunea submarină a conductei TurkStream au fost finalizate, a anunţat luni un director al Gazprom, Oleg Aksyutin.
Lucrările la gazoductul TurkStream, care va lega Rusia de Turcia via Marea Neagră, au început în luna mai 2017. Prima linie a acestui gazoduct este destinată aprovizionării cu gaze ruseşti a consumatorilor din Turcia, în timp ce a doua linie va permite furnizarea de gaze consumatorilor din sudul şi sud-estul Europei.
Potrivit informaţiilor apărute în media, Rusia analizează mai multe opţiuni pentru a extinde gazoductul TurkStream prin Bulgaria şi Serbia sau prin Grecia şi Italia.
Gazprom asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus aprovizionează Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus şi Polonia, precum şi gazoductul Nord Stream, care face legătura între Rusia şi Germania, prin Marea Baltică.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News