Secretul strategic „Gudok”: Ce fel de centru de informații radio de lângă Moscova a fost atacat de forţele ucrainene?

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unele dintre cele mai recente atacuri ale Ucrainei asupra facilităţilor militare rusești se înscriu într-o etapă foarte interesantă și extrem de neașteptată de ''orbire strategică a inamicului''. În cursul unui atac cu drone cu rază lungă de acțiune, efectuat la 21 august, Ucraina a vizat un centru de informații radio din apropierea Moscovei. Șeful Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina, Kirilo Budanov, a declarat acest lucru, precizând că a fost efectuată chiar o falsă lovitură asupra aerodromului Ostafievo.

Cu toate acestea, el nu a numit obiectul în cauză, spunând doar că a fost localizat la aproximativ 8 km sud de aerodrom. Și, în ciuda faptului că se presupune că acestea sunt informații destul de complete pentru a identific uşor facilitatea militară vizată, analiştii publicaţiei Defense Express susţin contrariul, deoarece Moscova este înţesată de facilităţi militare.

Periferia Moscovei este într-adevăr plină cu instalații militare, iar numai în această zonă se află sediul Serviciului rus de informații externe, două centre radio-tehnice ale GRU, alte două gestionate de FSB, un important centru de comunicaţii al Statului Major rus, unul dintre principalele centre de comunicații ale Marinei ruse, poziții ale sistemului de apărare antirachetă A-135, mai multe poziții S-400 și postul de comandă al Diviziei a V-a de apărare aeriană.

Toate acestea se află pe o rază de aproximativ 20 km de la aerodromul rus Ostafievo. Un singur centru radiotehnic se află însă în sud și are legătură directă cu serviciile ruse de informații radiotehnice.

Cu toate acestea, acesta nu se află la 8 kilometri, ci la 16 kilometri (luând în considerare cele mai apropiate puncte dintre aerodrom și centru - 13 km sau 8 mile, ceea ce poate explica eroarea, deoarece informațiile au fost furnizate unei publicații americane).

Acesta facilitate militară aparţine de unitatea militară 34608 de lângă Klimovskoye, care este cunoscută și sub numele de 309 CRPU și Gudok. Aceasta face parte din Direcția a șasea (OsNaz de informații radiotehnice) a Direcției principale de Informaţii a Statului Major rus (fostul GUR).

În plus, această instalație este centrală pentru sistemul Krug, care a fost creat pentru a urmări aeronavele strategice și de recunoaștere. Acesta a început să fie implementat în anii 1950 și ar fi trebuit să intercepteze semnalele de la aeronavele inamice. Și dată fiind locația sa, acesta era locul principal și central pentru colectarea și prelucrarea tuturor informațiilor.

În plus, având în vedere poziţia sa „centrală”, a fost dezvoltat în mod constant în ultimii ani și, evident, a primit noi funcționalități. Mai jos sunt prezentate site-urile unității militare 34608.

În orice caz, se poate spune cu certitudine că serviciile ucrainene de informaţii distrug în mod constant sistemele de avertizare strategică și sistemele de informații radio ale Rusiei.

În special, merită amintite atacurile asupra centrelor de comunicații spațiale din Crimeea, lângă Alushta și Yevpatoria, unde a fost atacat un centru de comunicații spațiale.

La acestea se adaugă atacul deja menționat asupra sistemului Zvezda, precum și distrugerea a două radare Voronej-DM lângă Armavir și atacul asupra radarului 29B6 Container. Și aceasta este doar ceea ce este cunoscut public.

În același timp, dacă atacul asupra unității militare 34608 de lângă Moscova a fost eficient, acesta este o dovadă a capacităților cu adevărat unice ale dronelor ucrainene cu rază lungă de acțiune. Deoarece acestea pot lovi ținte care au cea mai bună acoperire în materie de apărare aeriană din Federația Rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel