Secretarul general al NATO subliniază ajutorul pe care Ucraina îl poate aștepta de la summitul NATO și explică de ce aderarea Kievului durează ani de zile

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / nato.int
Volodimir Zelenski și Jens Stoltenberg / nato.int

Înaintea summitului NATO de săptămâna viitoare de la Washington D.C., aliații vor anunța noi pachete de ajutor care vor include sisteme de apărare aeriană și muniție. Secretarul general Jens Stoltenberg a făcut anunțul într-un interviu acordat duminică postului ABC. În timpul summitului, aliații NATO "vor lua decizii importante pentru a consolida sprijinul pentru Ucraina și NATO, pentru a prelua coordonarea asistenței de securitate pentru Ucraina", a adăugat Stoltenberg.

Printre deciziile la care Ucraina ar trebui să se aștepte se numără decizia NATO de a înființa un centru de comandă în Germania și centre logistice în Europa de Est pentru a ajuta la furnizarea de echipamente și la desfășurarea de antrenamente pentru forțele ucrainene. "Acesta este un rezultat semnificativ și important al summitului pentru a asigura o rețea puternică de sprijin pentru Ucraina", a adăugat Stoltenberg.

Secretarul general a subliniat unitatea Alianței în sprijinirea Ucrainei, adăugând că decizia premierului ungar Viktor Orban de a călători în Rusia pentru a se întâlni cu președintele rus Putin înainte de summit "nu schimbă decizia comună a NATO" de a sprijini Ucraina.

 

Aderarea Ucrainei la NATO este o problemă foarte serioasă

 

,,Este important pentru mine ca toți aliații să convină asupra necesității de a face mai mult pentru Ucraina, atât prin noi exerciții și asistență pe care NATO le va oferi Ucrainei, cât și prin angajamente pe termen lung", a dat asigurări secretarul general.

Răspunzând unei întrebări din partea gazdei emisiunii, Robert Costa, cu privire la motivul pentru care aderarea Ucrainei la NATO nu ar putea fi accelerată la unul sau doi ani, având în vedere războiul, Stoltenberg a spus că aderarea Ucrainei la NATO "este o problemă foarte serioasă".

,,Ucraina este acum o țară aflată în război. Ucraina a fost atacată de Rusia. Prin urmare, cel mai important lucru pentru noi este să ne sporim sprijinul și să asigurăm victoria Ucrainei. Aceasta este o condiție pentru orice viitoare aderare a Ucrainei", a explicat Stoltenberg.

În perioada 9-11 iulie, la Washington DC va avea loc summitul NATO pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a Alianței. Liderii a 32 de țări aliate și parteneri vor avea întâlniri pe tema securității globale. Se așteaptă ca asistența acordată Ucrainei să fie în centrul discuțiilor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel