Summitul NATO de la Washington | Jens Stoltenberg: Vom face mai mult decât să sărbătorim. Este imposibil să se asigure o apărare puternică fără o industrie de apărare puternică

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Jens Stoltenberg / Estonian Presidency, flickr
Jens Stoltenberg / Estonian Presidency, flickr

La Washington, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a promis producătorilor de armament mai multe contracte. Cu câteva ore înainte de deschiderea oficială a summitului aniversar al alianței de la Washington din 9 iulie, el a declarat: "Vom face mai mult decât să sărbătorim. Vom lua decizii importante pentru viitor. Acestea vor fi decizii privind modul in care vom consolida sprijinul acordat Ucrainei. Acestea vor fi decizii cu privire la modul de consolidare a parteneriatelor din întreaga lume și, în special, cu partenerii noștri din regiunea Asia-Pacific. Și, bineînțeles, acestea vor fi decizii privind sarcina principală a NATO de descurajare și apărare".

Forumul industriei de apărare din ajunul summitului a reunit reprezentanți ai companiilor care produc echipamente sau furnizează servicii forțelor NATO.

În discursul său, secretarul general al NATO a subliniat că este imposibil să se asigure o apărare puternică fără o industrie de apărare puternică. ,,Suntem complet dependenți de voi, pentru că produceți și furnizați echipamentele, armele, munițiile, sistemele de care avem nevoie pentru o apărare puternică", a precizat acesta.

Youtube video image

Stoltenberg i-a asigurat, de asemenea, pe producători că contractele pentru achiziționarea produselor lor vor crește, deoarece guvernele sunt dispuse să investească mai mult în apărare.

,,Angajamentul de a investi mai mult se reflectă și într-o decizie pe care o vom lua la summitul NATO din această săptămână. Este vorba despre faptul că toți aliații NATO vor semna un nou angajament privind industria de apărare pentru a contribui la extinderea industriei noastre în Europa și America de Nord", a declarat Stoltenberg reprezentanților industriei de apărare.

De asemenea, el i-a îndemnat să colaboreze mai strâns cu partenerii lor ucraineni: "Ei au experiență de luptă și ingeniozitate, ceea ce cred cu tărie că, de fapt, consolidează și industria noastră de apărare. Așadar, vom lucra mai îndeaproape cu ucrainenii și salutăm toate inițiativele și sugestiile".

Luând cuvântul la forum, secretarul adjunct al apărării din SUA, Kathleen Hicks, a declarat: 

,,Războiul din Ucraina a arătat cum agresiunea din partea unei țări este o amenințare reală care implică ingeniozitatea erei informaționale și potențialul erei industriale".

Oficialul american a mai spus că expansiunea rapidă a industriilor de apărare ale concurenților strategici ai SUA a demonstrat modul în care "decenii de finanțare haotică și lipsa de încredere a pieței au afectat industria de apărare din jurul Atlanticului".

,,Împreună, provocarea noastră este să oferim luptătorilor noștri capacități de luptă robuste la o viteză și la o scară care să descurajeze agresiunea împotriva populațiilor și teritoriilor NATO și să câștige atunci când sunt chemați să facă acest lucru", a spus Hicks.

După cum a relatat Vocea Americii, problema sprijinului global pentru Ucraina este în centrul atenției în timpul deschiderii summitului NATO de la Washington.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel