Secretarul general al NATO: „Facem apel la China să nu mai susțină războiul ilegal al Rusiei”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Stoltenberg a avertizat Beijingul că sprijinul în escaladarea continuă a războiului din Ucraina i-ar putea afecta negativ interesele și reputația.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut vineri Chinei să nu mai sprijine războiul Rusiei în Ucraina și a spus că ajutorul Beijingului este un factor semnificativ în continuarea războiului.

„China a devenit un susținător decisiv al războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Stoltenberg reporterilor din Oslo.

Oficialul Alianței a subliniat că „Beijingul facilitează producerea unei mari părți din armele folosite de Rusia”. Mai exact, rușii importă masiv din China componente utilizate în industria militară pentru fabricarea echipamentelor de luptă, precum drone, rachete, aeronave, vehicule blindate și artilerie.

Stoltenberg a avertizat Beijingul că escaladarea continuă a războiului din Ucraina i-ar putea afecta negativ interesele și reputația.

„Facem apel Chinei să nu mai susțină războiul ilegal al Rusiei”, a spus el.

China a descris anterior declarații similare ale NATO drept „răuvoitoare” și părtinitoare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în iulie că nu dorește ca China, care are un parteneriat „fără granițe” cu Rusia, să acționeze ca mediator, dar speră că Beijingul va exercita o presiune mai mare asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului.

 

Stoltenberg: Ucraina a realizat „multe” în ofensiva de la Kursk

 

Ucraina a realizat „multe” în ofensiva sa asupra regiunii Kursk din Rusia, dar este greu de spus cum se va dezvolta în continuare situația, a declarat, joi, la Oslo, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Numai ucrainenii pot face alegerile grele care sunt necesare, cum ar fi locațiile pentru a-și desfășura forțele și tipul de război adecvat în această situație”, a spus Stoltenberg.

Forțele ruse avansează în estul Ucrainei, iar soldații ucraineni au făcut o incursiune îndrăzneață în regiunea Kursk a Rusiei și au lansat acolo cel mai mare atac străin asupra Rusiei de după al Doilea Război Mondial pe 6 august.

Stoltenberg a spus că Ucraina are dreptul la autoapărare, inclusiv la atingerea țintelor militare pe teritoriul Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel