Secretarul de stat al SUA: Senatul ar deschide cutia Pandorei şi ar facilita continuarea agresiunii ruse dacă nu aprobă ajutorul pentru Ucraina

Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a subliniat importanța unui sprijin continuu pentru Ucraina pentru a învinge agresiunea rusă, avertizând că neaprobarea ajutorului ar "deschide cutia Pandorei a agresiunii în întreaga lume".  Blinken a subliniat importanța continuării sprijinului acordat Ucrainei pentru ca Rusia să nu poată continua agresiunea militară.

Potrivit European Pravda, Antony Blinken, care a participat la un eveniment organizat de U.S. Global Leadership Coalition (USGLC), cu sediul la Washington, a declarat că încetarea sprijinului pentru Ucraina îi va permite președintelui rus Vladimir Putin să își continue planurile agresive.

,,Trebuie să ne asigurăm că Ucraina continuă să aibă succes. Trebuie să ne asigurăm că Rusia continuă să eșueze în agresiunea sa împotriva Ucrainei. Dacă nu o facem, știm că, dacă lui Putin i se permite să continue cu usurinta, se va deschide o cutie a Pandorei a agresiunii în întreaga lume", a subliniat secretarul de stat.

De asemenea, Președintele SUA, Joe Biden, a calificat drept o greșeală absolută luarea unei decizii care sa duca la un refuz de a mai continua ajutorul pentru Ucraina, care se opune agresiunii rusești, potrivit The New York Times și AFP

Biden a subliniat că refuzul de a sprijini Ucraina este împotriva intereselor Statelor Unite și a promis că administrația sa va asigura alocarea de fonduri pentru Ucraina. În același timp, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că situația finanțării pentru Ucraina este cu adevărat dificilă.

Recent, Kievul a îndemnat Congresul SUA să voteze un pachet de ajutor pentru Ucraina în cel mai scurt timp posibil, deoarece întârzierea furnizării ajutorului american ar risca ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia, precizează Vocea Americii (VOA), citându-l pe Andrii Yermak, șeful biroului președintelui ucrainean.

Yermak a declarat că refuzul sprijinului bugetar direct pentru Ucraina reprezintă o amenințare, în condițiile în care guvernul ucrainean se așteaptă la un deficit bugetar de 43 de miliarde de dolari anul viitor.

"Bineînțeles, fără acest sprijin bugetar direct, va fi dificil să rămână... în (aceleași) poziții și... pentru ca oamenii să supraviețuiască cu adevărat... în situația în care războiul va continua", a spus el.

Yermak, care se află în vizită la Washington pentru a doua oară în ultimele săptămâni, a îndemnat Congresul SUA să voteze pachetul de ajutor cât mai curând posibil, afirmând că Ucraina are un plan pentru anul viitor.

"Avem într-adevăr un plan și acest plan... include operațiuni militare... include activitatea diplomatică și, desigur, include cooperarea noastră în domeniul comunicațiilor și al informațiilor", a declarat el.

Administraţia prezidenţiala de la Kiev a informat că șeful său, Andrii Iermak, precum și Ruslan Ștefanaciuk, președintele Parlamentului ucrainean, și ministrul ucrainean al apărării Rustem Umierov, s-au întâlnit cu Michael McCaul, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, Mike Turner, președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, și Mike Rogers, președintele Comisiei pentru forțele armate din Camera Reprezentanților, în timpul vizitei lor în SUA.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al SUA, a îndemnat Congresul să susțină cererea Casei Albe de finanțare suplimentară pentru Ucraina, avertizând că refuzul de a vota în favoarea acesteia ar ajuta Federația Rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel