În materialul video, un tânăr nemulțumit se plânge că a rămas fără ieșire la mare din cauza lucrărilor de construcție. În opinia sa, ceea ce se întâmplă nu seamănă cu reconstrucția terasamentului promisă anterior, iar sezonul estival din regiune este puțin probabil să aibă succes. Video AICI.
Anterior, pe 22 februarie, partea rusă a anunțat faptul că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a susținut ideea creării unor linii defensive în Peninsula Crimeea.
Această măsură a fost adoptată după ce s-a aflat că Statele Unite au permis Ucrainei să lovească cu arme cu rază lungă de acțiune teritoriul Crimeii. Astfel, adjunctul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a vorbit cu o zi înainte la Centrul Carnegie în favoarea atacurilor armatei ucrainene asupra peninsulei, numind obiectivele din Crimeea ocupată ilegal - “ținte legitime”.
Reprezentanții ruși consideră că democrații aflați la putere în Statele Unite se așteaptă să primească voturi suplimentare în urma sprijinului acordat Ucrainei pentru recuperarea Peninsulei Crimeea.
Potrivit Ministerului de Externe al Federației Ruse, actuala echipă de la Washington folosește de fapt Crimeea și locuitorii săi, precum și cetățenii Ucrainei, în campania electorală.
Nu e prima dată când Rusia ridică fortificații în Crimeea de la începerea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie 2022
Comentariul autorului: Trupele ruse din Crimeea au mai construit fortificații în zonă și anterior, însă, acestea au vizat nordul peninsulei, pentru a împiedica pătrunderea Forțelor Terestre ucrainene.
Fortificații ridicate de ruși în Crimeea. Foto: GUR
Apariția liniilor defensive și în zona de litoral pare să arate faptul că militarii ruși iau în serios amenințările venite din partea liderilor ucraineni referitoare la pregătirea unor acțiuni ofensive pentru recuperarea Peninsulei Crimeea. Acest lucru se întâmplă cu toate că reprezentanții politici și militari ruși apreciază că Ucraina nu are forța necesară pentru a cuceri Crimeea, iar o tentativă în această direcție se va solda cu un eșec.
Crimeea reprezintă un punct extrem de sensibil pentru autoritățile de la Moscova, iar analiștii se tem că posibilitatea pierderii acesteia reprezintă unul dintre motivele pentru care ar putea fi întrebuințate armele nucleare.
Multă vreme, peninsula a fost considerată, inclusiv la Washington, una dintre liniile roșii ale Kremlinului, care nu trebuie trecută. Se pare însă că, în ultimul timp, politicienii americani încearcă să revină asupra acestui subiect și nu se mai opun unei intervenții a trupelor ucrainene în Crimeea.
Crimeea a fost anexată ilegal de Federația Rusă în martie 2014.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News