Se dau lupte grele la Briansk. Ucrainenii au încercat să intre în Rusia și prin Briansk, rușii spun că au respins atacul și au stabilizat granița

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Forțele Armate ale Ucrainei
Foto: Forțele Armate ale Ucrainei

Un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a încercat să intre în districtul Klimovsky din regiunea Briansk a Rusiei pe 21 august, a susținut guvernatorul rus Aleksandr Bogomaz. Rușii spun că au respins incursiunea, ceea ce ar fi însemnat un nou front deschis pe teritoriul ocupantului.

Canalele rusești de Telegram au răspândit informații contradictorii despre presupuse confruntări în apropierea graniței regiunii Briansk. Canalul de Telegram pro-Kremlin Mash a afirmat că grupul era format din aproximativ 200 de soldați ucraineni, lucru care nu a putut fi confirmat din surse independente.

Potrivit Kyiv Independent regiunea Briansk se află la vest de regiunea Kursk, aflată sub asediu, la nord de regiunile Cernihiv și Sumî din Ucraina și la est de granița cu Belarus.

Guvernatorul rus Aleksandr Bogomaz, al regiunii Briansk, susține că forțele rusești au "prevenit" atacul asupra regiunii și au "provocat o înfrângere militară" soldaților ucraineni.

Guvernatorul rus susține că situația în regiunea Briansk a fost "stabilizată" și este "sub control."

The Kyiv Independent nu a putut verifica aceste afirmații. Armata ucraineană nu a comentat asupra rapoartelor.

Pe măsură ce incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk a intrat în a treia săptămână, Moscova a anunțat pe 20 august că va stabili grupuri de trupe în regiunile Belgorod, Kursk și Briansk pentru a apăra așezările de-a lungul graniței cu Ucraina.

Comandantul-șef al Ucrainei, Oleksandr Sîrski, a declarat că Ucraina a avansat între 28-35 de kilometri în regiunea Kursk de la începutul operațiunii pe 6 august. Potrivit șefului Armatei Ucrainei, Kievul a capturat 1.263 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc și 93 de așezări.

The Economist a raportat, citând surse militare, că Sîrski lua în considerare un atac asupra regiunii Briansk a Rusiei ca alternativă la incursiunea din Kursk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel