Se construiește un nou centru de comandă NATO pentru coordonarea asistenței militare acordată Ucrainei: Mesajul este că vom continua să acționăm şi vom face tot ce este necesar ca Rusia să nu câştige

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că activitatea noului centru de comandă, care va coordona asistența militară internațională acordată Ucrainei sub conducerea Alianței, va fi evidentă pe câmpul de luptă și în beneficiul securității aliaților. Luni, 14 octombrie, Mark Rutte a efectuat prima sa vizită la centrul de comandă, cunoscut sub acronimul NSATU (NATO Security Assistance and Training Ukraine), în Wiesbaden, Germania.

Într-un discurs susținut la Clay Barracks, baza americană unde se află sediul noii misiuni NSATU, Rutte a declarat că NATO va face tot ce este necesar pentru a se asigura că Ucraina va învinge.

„Mesajul este că vom continua să acționăm, că vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că el (președintele rus Putin) nu va reuși, că Ucraina va câștiga”, a declarat șeful NATO într-un interviu.

Acesta a mai spus că este crucial pentru NATO să aibă întreaga gamă de capabilități necesare pentru a descuraja amenințarea rusă.

Noi suntem NATO. Suntem o alianță defensivă, nu suntem ofensivă. Nu suntem interesați să capturăm nicio parte a vreunei alte țări din afara teritoriului NATO. Ca această alianță democratică, cea mai puternică alianță militară din istoria lumii, care deservește un miliard de oameni, suntem pregătiți să facem față oricărei amenințări. Nu ne vom lăsa niciodată intimidați de adversarii noștri”, a spus el.

Crearea NSATU a fost convenită la summitul NATO de la Washington din iulie 2024 „pentru a coordona livrarea de echipamente militare și instruire către Ucraina de către aliați și parteneri”.

Oficialii NATO au declarat că Alianța ar trebui să preia de la Statele Unite rolul de coordonare în cadrul ''Grupului de contact pentru apărare Ucrainei''.

Mai mult de 50 de țări participă la Grupul de contractare, ale cărui reuniuni se numesc Ramstein.

Nu este clar când misiunea NSATU va deveni pe deplin operațională, dar Rutte a declarat că celor aproximativ 200 de soldați aflați în prezent în tabără la baza americană din Wiesbaden li se vor alătura în curând alte câteva sute, inclusiv trupe ucrainene. NSATU va include, de asemenea, sediul NATO din Mons, Belgia, și centre de aprovizionare din Polonia și România.

NSATU este un nou organism care a fost înființat pentru a oferi Ucrainei asistență pe termen lung în domeniul securității, asigurând un sprijin sporit, previzibil și coordonat. Noul organism va coordona atât eforturile de asistență, cât și pe cele de instruire militară.

NATO a precizat că acest nou organism de sprijin și formare pentru Ucraina nu va înlocui Grupul de contact pentru apărare al Ucrainei (formatul Ramstein).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel