Scorpionii albaştri, trageri de luptă în Polonia

Mircea F. Cristian |
Data actualizării: | Data publicării:
Detaşamentul Scorpionii albaştri , instruire
Detaşamentul Scorpionii albaştri , instruire

Scorpionii albaştri au avut parte de o instruire la cel mai înalt nivel. 

Scorpionii Albaştri , Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotația a III-a, a executat în perioada 08 - 09 mai a.c., trageri de luptă cu armamentul de infanterie în Poligonul Bemowo Piskie din Polonia.

Militarii români Scorpionii albaştri au făcut şi un schimb de experienţă cu armamentul partenerilor americani, englezi, polonezi și croați, obținând rezultate foarte bune.

Conform unui comunicat postat pe pagina de facebook, militarii români din Detaşamentul Scorpionii albaştri participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO alături de partenerii americani, britanici, polonezi și croați.

Ultima acţiune a Detaşamentului "Scorpionii albaștri" din cadrul grupului de luptă NATO din Polonia, a fost în septembrie 2017, când militarii noştri au executat trageri antiaeriene cu muniție reală cu sistemul antiaerian de 2 x 35 mm - OERLIKON, în apropierea poligonului de instrucție din Bemowo Piskie.

Scorpionii Albastri - tragere

foto: Cazacu Petruţ  / Forţele Terestre Române / @ForteleTerestre facebook

Reamintim că miercuri, 15 martie, la sediul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu", din Craiova, a avut loc ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului de apărare antiaeriană Scorpionii Albastri care a fost dislocat timp de şase luni în Polonia.

La ceremonie au fost prezenţi locţiitorul şefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, reprezentanţi ai forţelor terestre, general de brigadă Virgil-Ovidiu Pop şi general de brigadă Adrian Soci, alături de oficialităţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor.

Detaşamentul este parte componentă a Grupului de luptă NATO condus de către SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată şi consolidată în nord-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Detaşamentul de apărare antiaeriană, compus din 120 de militari din Forţele Terestre Române, are în dotare tunuri antiaeriene calibru 35 mm OERLIKON şi este constituit pe structura unei baterii din organica Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu" din Brigada 2 Infanterie „Rovine" de la Craiova.

[citeste si]

Ca parte a contribuţiei României, pe componenta terestră, la iniţiativele asociate prezenţei aliate adaptate pe flancul estic decise la Summit-ul aliat de la Varşovia, Brigada 2 Infanterie „Rovine" constituie cadrul de operaţionalizare a Brigăzii Multinaţionale, afiliată Comandamentului Multinaţional de Divizie cu sediul în Bucureşti. Atingerea capacităţii operaţionale iniţiale a Brigăzii Multinaţionale a fost stabilită pentru aprilie 2017, iar cea finală la sfârşitul semestrului II/2018, se arată într-un comunicat de presă al Forţelor Terestre Române.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel