Potrivit locotenentului Kealy Moriarty, exercițiul Puma 19 a oferit grupului de luptă o oportunitate de a dezvolta și a spori în continuare interoperabilitatea dintre aliați și națiunea gazdă. Statele Unite ale Americii au furnizat o companie de blindate și sprijin pentru comandă de misiune, Croația a particiat cu o baterie de artilerie, Royal Scots Dragoon Guard a furnizat un pluton de recunoaștere, iar Scorpionii Albaștri din România au oferit sprijin pentru artileria anti-aeriană.
Cu sprijinul Grupului de luptă Polonia, acest exercițiu este conceput pregătirea Brigăzii 15 de Infanterie Macanizată al Poloniei.
Acest exercițiu a fost împărțit în patru faze, care au început cu o alertă care a dus la mobilizarea unității. Unitățile au desfășurat apoi evenimente anti-hibride, care au testat interoperabilitatea dintre soldații multinaționali în situații cum ar fi salvarea personalului, manipularea IED, cooperarea cu autoritățile locale și patrularea. Exercițiul a fost apoi încheiat cu un eveniment comun.
"Aceasta a fost o mare oportunitate de interoperabilitate atât pentru trupe, cât și pentru Grupul de luptă ca un întreg", a declarat Cpt. Marc Speciale.
Forță de descurajare
Evenimentul culminant s-a axat pe operații ofensive și defensive și a încorporat un exercițiu de tragere alături de Grupul de luptă și al 15-lea MIB. M1 Abrams din SUA a coordonat și a luptat alături de Brigada de Infanterie Mecanizată în timpul acțiunilor de tragere pe timp de noapte. Tragerile au testat abilitățile soldaților americani și polonezi de a desfășura operațiuni ca o unitate solidă.
"Succesul grupului de luptă s-a datorat, în mare parte, soldaților comuni și echipelor de legătură care au muncit din greu pentru a asigura interoperabilitatea prin punerea împreună a puzzle-ului de comunicare", a spus coordonatorul operațiunii, Maiorul Justin Cassidy.
Grupul de luptă Polonia este compus din soldați din SUA, Croația, România și din Regatul Unit și lucrează alături de cea de-a 15-a brigadă mecanizată a Poloniei ca o forță de descurajare în nord-estul acestei țări.
Vezi și: Unitatea de Integrare a Forţelor NATO (NFIU) din România, recertificată de autorităţile naţionale
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News