Publicitate
Scholz a lăudat „puterea și calmul” lui Boris Pistorius și și-a evidențiat experiența cu politica de apărare.
Noul ministru al Apărării al Germaniei este de așteptat să-l primească pe secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, joi, înainte de importanta întâlnire a aliaților din NATO, care va avea loc vineri, 20 ianuarie, la baza aeriană Ramstein, unde sunt așteptate angajamente mari de sprijin militar pentru Ucraina.
Pistorius va depune jurământul joi, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.
Imediat după aceea are loc o întâlnire importantă: o întâlnire cu secretarul american al Apărării Lloyd Austin. Vineri, miniștrii apărării NATO de la baza forțelor aeriene americane Ramstein vor discuta despre ajutorul militar suplimentar acordat Ucrainei, un subiect important pe ordinea de zi fiind livrarea de tancuri Leopard.
Tancurile de luptă Leopard de fabricație germană sunt considerate, de majoritatea experților, ca singura alegere plauzibilă de a furniza Ucrainei forța de tancuri pe scară largă de care are nevoie.
Totuși, blindatele nu pot fi livrate fără autorizație de la Berlin, care până acum a blocat furnizarea de Leopard 2 în Ucraina.
Germania a fost precaută cu privire la aprobarea armelor care ar putea fi văzute ca o escaladare. Mulți aliați spun că îngrijorarea este inutilă, Rusia nedând niciun semn că va opri atacul asupra Ucrainei.
Marea Britanie a făcut primul pas și aanunțat că va trimite tancuri grele, angajând o escadrilă de Challengers 2.
Chiar și așa, numărul de tancuri britanice este prea mic pentru a forma baza unei forțe ucrainene capabile să recucerească teritoriile pierdute.
La rândul lor, tancurile americane Abrams sunt văzute ca nepotrivite, deoarece funcționează cu motoare cu turbină care ard prea mult combustibil, utilizează kerosen și astfel ar fi pre puțin practice pentru Ucraina, îngreunând lanțul logistic și așa extrem de aglomerat de zecile de modele de armament primit de Kiev.
Așa că ”Leoparzii”, pe care Germania i-a produs cu miile în timpul Războiului Rece și sunt folosiți de armate din întreaga Europă, rămân cea mai bună soluție.
Polonia și Finlanda au spus deja că vor trimite Leopardi dacă Berlinul va acorda aprobarea de reexport.
"Sperăm și încercăm să organizăm un sprijin mai mare pentru Ucraina. Sperăm că câțiva parteneri, aliați, vor oferi tancuri Ucrainei", a declarat marți președintele polonez Andrzej Duda, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția.
Cine este Boris Pistorius
Boris Pistorius (SPD) nu a fost unul dintre favoriții pentru a-i urma fostului ministru al Apărării Christine Lambrecht (SPD).
Are experiență în problema poliției, conducând ministrul de Interne din Saxonia Inferioară din 2013. În Saxonia Inferioară a reconstruit vizibil aparatul de securitate, aducând mulți ofițeri tineri, scrie DW.
„Bundeswehr trebuie să se adapteze unei noi situații care a apărut odată cu războiul de agresiune rusesc din Ucraina”, a spus Pistorius.
Criticii văd apropierea de Rusia. Utilizatorii de pe rețelele de socializare au subliniat că Pistorius era membru al grupului de prietenie germano-rus al Consiliului Federal. Potrivit site-ului oficial, aceasta s-a dizolvat pe 8 aprilie, la doar câteva săptămâni după începerea războiului, scrie și EuronewsDe.
Totuși, de la agresiunea rusă asupra Ucrainei din februarie 2022, Pistorius a adoptat o atitudine fermă împotriva invaziei Moscovei.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News